PO HOJSOVIH ARAŠIDIH V DZ TUDI 'FLAŠA' SLIVOVKE: Kakšno pojasnilo so dali v SAB? (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Po tem ko je pred dnevi za šov v državnem zboru poskrbel minister za notranje zadeve Aleš Hojs, zdaj v javnosti odmeva afera steklenice žganja, ki naj bi jo pod mizo v državnem zboru "skrival" eden izmed poslancev Stranke Alenke Bratušek (SAB).

Spomnimo, Aleš Hojs je bil s strani podpredsednice DZ Tine Heferle opozorjen, da se v dvorani ne jé: "Nismo v kinu, razumem, da ste cel dan tukaj, ampak je neprimerno, da jeste v dvorani. Masko dajte gor, ker ste na javnem prostoru. /…/ Gospod Hojs, prosim malo spoštovanja. V dvorani se ne jé in niste v kinu. /…/ To je skrajni primer, višek od viška." Minister je med tem dvorano zapustil.

Zdaj pa se je na Twitterju pojavila fotografija, iz katere je razvidno, da se pod mizo oziroma poslansko klopjo Andreja Rajha (SAB) nahaja steklenica žganja – slivovke. Na steklenici pa se nahaja logotip Slovenske nacionalne stranke (SNS).

V SAB so pojasnili, da je bila fotografija posneta decembra lani, ko je predsednik in vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič vodjem oziroma namestnikom vodij poslanskih skupin podaril steklenico žganja, zato je na njen tudi njihov logotip.

Po pojasnilu stranke, je v imenu poslanske skupine SAB darilo prevzel Andrej Rajh. "Tedaj je bilo v dvorani več steklenic od zgolj ene objavljene, zato se nam zdi skrajno nepošteno in nekorektno, da se na takšen način manipulira in diskreditira našega poslanca," so še dodali za Slovenske novice.

Kasneje je Rajh na Twitterju objavil še video, kako je steklenico slivovke prevzel.

Slovenske novice sicer poročajo še o primeru, ko je alkohol v državni zbor prinesel nekdanji poslanec Andrej Čuš, danes državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo in predsednik Zelenih Slovenije.

Pred časom je med razpravo na plan potegnil dva šestorčka piva, ker mu je bilo dovolj polemik o tem, kdo je zmagovalec druge svetovne vojne. "Hočem, da s tem zaključimo, zato sem danes v državni zbor prinesel dva six packa piva. Vsi zainteresirani, vzemite si ga, zaprite se v sobo in dokončno zmenite, kdo je zmagal drugo svetovno vojno, ker ljudje nas imajo poln kufer."

Se opravičujem, a dovolj imam razprav, kdo je zmagal II. sveto...

Politični eliti v tej državi je v interesu, da se stalno pogreva zgodovino kdo je bil rdeč, kdo je bil bel. S tem ne samo, da se kregajo državljanke in državljani na vsakem koraku, ampak se tudi zastruplja mlade generacije in to je nedopustno. Danes imamo v Sloveniji 300 tisoč ljudi, ki živijo na pragu revščine. Mladi se izseljujejo iz Slovenije. Ljudje delajo pa so reveži. Upokojenci ne morejo dostojno preživeti s pokojninami , mi pa se danes spet pogovarjamo kdo je zmagal drugo svetovno vojno. Velikokrat poslušam pogrevanje zgodovine in vedno zaključimo z istimi stvarmi. Domov gremo vsi skregani, ljudje, ki pa to gledajo, pa so še bolj skregani kot mi. Hočem, da s tem zaključimo, zato sem danes v Državni zbor prinesel dva six packa piva. Vsi zainteresirani, vzemite si ga, zaprite se v sobo in dokončno zmenite, kdo je zmagal drugo svetovno vojno, ker ljudje nas imajo poln kufer.

Objavil/a Andrej Čuš dne Ponedeljek, 19. december 2016


Čuša je takratni predsednik DZ Milan Brglez opomnil, da vnos hrane in pijače v dvorano ni dovoljen, pozval pa ga je tudi k primernem obnašanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija