PO KOPRU SE ŽE RAZLEGA OTROŠKI SMEH: Kdaj bodo igrišča odprli tudi v Izoli in Piranu?

Koper

Od preteklega petka je v Kopru po dveh mesecih ponovno moč slišati otroški smeh. Mestna občina Koper je namreč znova omogočila uporabo otroških igrišč in igral na javnih površinah. Da so otroci že res pogrešali igranje in druženje s sovrstniki, je dokazala gneča, ki smo ji bili lahko priča minuli konec tedna na domala vseh otroških igriščih v mestu. Po drugi strani pa je marsikateri obiskovalec izolske in piranske občine ostal razočaran – otroška igrišča so v teh dveh občinah še vedno zaprta.

Na obe občini smo se obrnili po pojasnila, zakaj otrokom še vedno ne pustijo na otroška igrišča in kdaj nameravajo to storiti. Tako v Izoli kot v Piranu so nam odgovorili, da sledijo priporočilom vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

"NIJZ v higienskih priporočilih za vrtce odsvetuje uporabo zunanjih otroških igral. Kdaj se bodo igrišča odprla, je odvisno predvsem od priporočil NIJZ," je pojasnil direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar. Ob tem je dodal, da pa so s ponedeljkom v občini Piran odprli zunanja športna igrišča.

V občini Izola odprtje otroških igrišč načrtujejo konec meseca maja. "Uporabniki bodo otroška igrišča uporabljali tako, da bodo sami poskrbeli za varno uporabo javne infrastrukture na igriščih," so še dodali na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija