PO ZAČETNI KATASTROFI SLEDIL PREOBRAT: Porazili Beloruse in v drugi del prenesli dve točki

Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi 3. kroga svetovnega prvenstva v Egiptu premagala Belorusijo z 29:25 (15:15). S tem so končali na drugem mestu v skupini H za Rusijo, v drugi del tekmovanja pa bodo prenesli dve točki.

Slovenski rokometaši v Egiptu kažejo številne obraze. Po učinkoviti predstavi proti Korejcem je sledila izjemno bleda proti Rusom, na današnji tekmi proti Belorusom pa je večji del prvega polčasa kazalo na novo katastrofo.

A izbranci Ljubomirja Vranješa so po zaostanku 6:12 v 22. minuti vendarle strnili svoje vrste in se izvili iz neprijetnega položaja, najbolj pomembno pa je, da bodo po zmagi nad Belorusi v drugi del prenesli dve točki in imajo lepe možnosti za preboj v četrtfinale, kar je bil eden od ciljev pred prihodom v Egipt.

ZMAGA! ???????? V drugi del svetovnega prvenstva v Kairo potujemo z dvema točkama žepu. ???????????? #miSlovenci #egypt2021

Posted by Rokometna zveza Slovenije / Handball Federation of Slovenia on Monday, January 18, 2021

V drugi del tekmovanja so iz skupine H napredovali Rusija, Slovenija in Belorusija. Slovenija se bo v drugem delu tekmovanja pomerila z Egiptom, Švedsko in Severno Makedonijo, natančen spored tekem v Kairu pa bo znan v večernih urah.

Švedska je v drugi del tekmovanja prenesla štiri točke, Rusija tri, Slovenija in Egipt po dve, Belorusija eno, Severna Makedonije pa nobene. V četrtfinale se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz skupine IV.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija