PODROBNOSTI TRAGEDIJE V PRISOJAH: Ali je bila ženska pred padcem z balkona tudi zabodena? (FOTO, VIDEO)

Kronika

Kot smo že poročali, je občanka v Prisojah včeraj zjutraj naletela na grozljiv prizor. Pod balkonom stanovanjskega bloka na naslovu Cesta na Markovec 9 sta ležali trupli, žensko in moško. Kot so danes sporočili s PU Koper, so klic občanke prejeli včeraj ob 8.08. Več informacij v zvezi z dogodkom so koprski policisti podali danes ob 12. uri, izjavo za javnost smo spremljali v živo.

Ker sta bila ženska in moški mrtva, so policisti ob prihodu na kraj zavarovali območje. Izkazalo se je, da gre za 49-letno domačinko in njenega 51-letnega izvenzakonskega partnerja, državljana Hrvaške, so sporočili s PU Koper, kjer so zaenkrat z informacijami še zelo skopi.

Kriminalisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila, koprska dežurna preiskovalna sodnica pa je za trupli odredila sodno obdukcijo.

Koprski policisti so že včeraj o smrti njihovega državljana obvestili hrvaško veleposlaništvo v Sloveniji, danes pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

"V tej fazi postopka ne moremo potrditi, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora, saj preiskovalne aktivnosti še potekajo, vključno z obdukcijo," je sporočila tiskovna predstavnica pri PU Koper Anita Leskovec.

Po neuradnih informacijah naj bi po glasnem prepiru moški z balkona v 9. nadstropju najprej vrgel žensko, nato pa skočil še sam.

Več informacij so koprski policisti v zvezi z dogodkom podali danes opoldne. Na novinarska vprašanja je odgovarjal vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič. Izjavo za javnost pred PP Koper smo spremljali v živo.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Kot je ponovno potrdil tudi Grandič, so zdravniki na kraju dogodka potrdili smrt obeh žrtev. 51-letni državljan Hrvaške je imel na Hrvaškem tudi prijavljeno bivanje. Ženska naj bi bila prav tako tujka, vendar je že več let živela v Kopru in imela tudi slovensko državljanstvo.

"Prav tako poteka na inštitutu za sodno medicino sodna obdukcija, ki jo je odredila preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Kopru. V tem trenutku več informacij nimamo oziroma ne moremo razpolagati z odgovorom glede motiva," je povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper.

Kot pravi, v tej fazi še ne morejo potrditi, ali gre za umor. Kljub temu da je ženska žrtev imela določene poškodbe, ki kažejo na nasilje, ni za nobeno izmed žrtev "evidentirane prijave kršitev javnega reda in miru oziroma kaznivega dejanja z elementi nasilja".

Izjava o tragičnem dogodku v Prisojah. Več na: https://bit.ly/3pbwmIZ

Posted by Regional on Monday, November 9, 2020

Po besedah Grandiča so včeraj zbrali tudi informacije, ki potrjujejo, da naj bi pred tragičnim dogodkom med osebama prišlo do prepira. Vendar, kot pravi Grandič, zaenkrat ni potrjeno niti to, da je prva padla ženska. Noben očividec namreč dogodka ni videl. 

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na PU Koper v izjavi za medije zaradi interesa preiskave ni mogel povedati, ali je bila ženska pred padcem z balkona tudi zabodena ter kakšne predmete so našli in zasegli v stanovanju žrtve. Potrdil pa je, da sta bila v času dogodka v stanovanju sama.

Danes nadaljujejo z zbiranjem obvestil in druge aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin. O smrti državljana Hrvaške so v nedeljo obvestili hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji, so danes še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija