POLICISTI LOVILI DIVJAKA: Med begom trčil v ograjo, policijsko vozilo in nasproti vozeči avto

Kronika

Ljubljanski policisti so v nedeljo okoli 22. ure prijeli voznika neregistriranega vozila in njegovo sopotnico, saj na njihove znake ni ustavil, temveč je nadaljeval s pospešeno hitrostjo in pri tem trčil v ograjo, v policijsko vozilo, nato pa še v drugo vozilo in cestno signalizacijo za zaporo ceste, so sporočili s PU Ljubljana.

Fotografija je simbolična.

Policisti so voznika poskušali ustaviti na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo. Voznik na znake ni ustavil, temveč je s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Gorenjske. Zapeljal je na izvoz za Šmartno, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj za tem pa še v policijsko vozilo. Kljub temu je vožnjo nadaljeval v smeri Tacna, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste. Vožnjo je nadaljeval po naselju ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik, v katerem je bila tudi potnica, nato pa zaradi poškodovanega vozila obstal na cesti, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Policisti so voznika in sopotnico prijeli ter jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. V dogodku ni bil noben od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo ter zoper voznika vodijo postopek o prekrških.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija