POPESTRITE DOGAJANJE V SPALNICI: Igrica podrejanja in dominacije

Trendi

Ste že slišali za erotično igrico 'bondage' oziroma po slovensko 'vezanje'? Gre za tehniko, pri kateri je enemu od partnerjev onemogočeno prosto gibanje. V osnovi gre za dominacijo ter podrejanje, za nadzor in odvisnost, za svobodo ter lastništvo. Če erotičnega vezanja niste vešči, razmišljate pa o tem, da bi se z njim spoznali, poglejte na kaj morate kot začetnik biti pozorni.

Seksualna partnerja igrata vlogi, v kateri en prevzema glavno besedo, drugi pa mu je podrejen. Svoboda gibanja je omejena z vezanjem rok, nog ali drugih delov telesa. Oseba, katere gibanje je ovirano, igra nemoč in se povsem prepušča drugi strani, s tem okrepi užitke obeh v seksualni odnos vpetih partnerjev. Vezanje je ena od priljubljenih erotičnih igric, ki je na veljavi pridobila potem, ko sta svetovno občinstvo očarala film 50 odtenkov sive in istoimenski roman avtorice E. L. James.

Natančnih podatkov, koliko parov se z njim spoznava v postelji, ni. Nekatere študije pravijo, da pet, druge 25 in tretje, da do 30 odstotkov parov. A konec koncev število sploh ni pomembno, pomembno je, da pari, ki se mu predajajo, v njem uživajo in da tisti, ki se s to tehniko komaj spoznavajo, poznajo ter upoštevajo nekaj osnovnih pravil.

Zaupanje

Ne glede na to, kaj se dogaja v postelji, medosebno zaupanje je temelj kvalitetnega spolnega odnosa. Prav pri tehnikah podrejanja in dominacije ima ta kvaliteta še večji pomen. V kolikor med partnerjema ni zaupanja, se lahko celotna zgodba pretvori v strah, paniko in neprijetno erotično izkušnjo.

Jasna delitev vlog

V principu se vloge pri tej tehniki lahko menjajo, a za vsak posamični akt mora biti jasno določeno, kdo igra podrejeno in kdo dominantno, sicer lahko pride do borbe za moč. Večina posameznikov ima vlogo, v kateri najbolj uživa ter se v njej najbolje znajde. Seveda lahko zaigra tudi drugačno, a željo po tem mora izraziti preden zadeve stečejo.

Jasno izražene želje, prepovedi in meje

Pri vsaki, zlasti pri novi spolni praksi je na mestu pogovor o pričakovanjih in željah obeh partnerjev ter o mejah, čez katere nekdo ni pripravljen stopiti. Enako velja za vezanje. Jasna pravila o tem, kako močno privezati, kako dolgo ostati privezan, katere dele privezati, kakšna stimulacija je in kakšna ni dovoljena, kako daleč lahko gre dominantni partner, so obvezna, piše 24sata.

Varna beseda

Dogovorita se, katera beseda bo drugi strani sporočila, da se bliža skrajni meji, čez katero ne sme. Ker tako kot druge prakse dominacije in podrejanja, tudi vezanje vsebuje drugačno komunikacijo od siceršnjega seksa. Izrazi, kot so dovolj, bolj nežno, prenehaj, boli in podobni lahko ne bi imeli učinka ali bi bili celo preslišani. Zato je varna beseda obvezna in stvar dogovora, ki ga morata upoštevati obe strani.

Orodje za izhod v sili

Lahko se zgodi, da privez ni mogoče odvezati, saj se preveč zatisnejo, s čimer izzovejo nelagodje in strah. Da bi se v tem primeru rešili iz zadrege, je izhod v sili orodje, ki je močnejše od vezi. Uganili ste: v nočni omarici naj bodo vedno škarje, klešče, izvijač ...

Varnost na prvem mestu

Nekaterih delov telesa se nikoli ne sme prevezovati. Mednje sodi denimo vrat. Če se vendarle odločite za prevezovanje tega, uporabite za to namenjene pripomočke, ki preprečujejo zadušitev. Dihanje mora biti vedno omogočeno: če torej nekomu prevežete usta, mora biti nos prost. Varnost je vedno na prvem mestu. Ob upoštevanju teh napotkov bo vezanje prijetna izkušnja, saj ta erotična praksa v spolnost vnaša raznolikost, osvežuje razmerje, omogoča močne orgazme, okrepi samozavest in povezanost med partnerjema. Lahko tudi spoznate, da pač ni za vas. Česar ne morete vedeti, dokler je ne okusite na svoji koži.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SudoMaGodo |  22 .01. 2023 ob  20: 38
-1
Žena bere članek podoben zgornjemu in, ker se med njo in možem v postelji že nekaj časa ne krešejo več iskrice odloči, da bo popestrila njuno spolno življenje. V spletni trgovini naroči črni triko iz lateksa, bič, lisice za na zapestja in razne spolne igračke. Oblečena v lateks, z bičem v eni roki in dildotom v drugi pričaka moža za vrati, k se ta vrne iz službe. Mož jo utrujeno odmeri od glave do pet in pravi: "Ajde Batman, pojdi v kuhinjo in mi pogrej kosilo."