POSLANCI BODO 'NAPADLI' MINISTRE: Na 'tapeti' tudi premierjev odgovor Vatovcu o mafijskem upravljanju države

Slovenija

DZ bo danes s poslanskimi vprašanji ministrom začel redno mesečno zasedanje, na poslanska vprašanja bo v torek odgovarjal še premier Janez Janša. Poslanci bodo na seji obravnavali tudi predlog novele zakona o dohodnini in predlog zakona o debirokratizaciji, v DZ pa se bosta zagovarjala okoljski minister Andrej Vizjak in notranji minister Aleš Hojs.

Še pred poslanskimi vprašanji ministrom vlade bo DZ na zahtevo opozicijskih SD, LMŠ, SAB, Levice in poslanske skupine nepovezanih poslancev ponovno odločal o sklepu kolegija predsednika DZ, da se predlog zakona o spodbujanju investicij in predlogu zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19 obravnavata po nujnem postopku.

Sejo bodo poslanci in poslanke nadaljevali v torek s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši, ko bodo razpravljali tudi o odgovoru premiera na poslansko vprašanje vodje poslancev Levice Mateja Tašnerja Vatovca v zvezi s korupcijo in mafijskim upravljanjem države.

Na dnevnem redu seje je tudi predlog novele zakona o dohodnini, ki med drugim prinaša zvišanje splošne olajšave in razbremenitev dohodkov iz kapitala. V nadaljevanju seje pa poslance in poslanke med drugim čaka še predlog zakona o debirokratizaciji, predlog o dopolnitvi zakona o fiskalnem svetu in predlog novele zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah.

Na tokratni seji bosta na zagovor pred poslanci stopila dva ministra. DZ bo tako v petek odločal o interpelaciji ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, prihodnji teden pa še o interpelaciji ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  13 .12. 2021 ob  18: 52
Kaj ko bi šli na bolniško da naslednjih volitev
Bolniško bo oprl vsak psihiater. Bomo prisparali na stroskih prevoza, malico in 20% mase plač. Zagotovo bo vse delovalo normaln pa še mediji bodo imeli manj dela.
kokodek |  13 .12. 2021 ob  09: 12
vsi zakoni o dohodnini doslej so najbolj poskrbeli za najbogatejše!!!!! Tudi s tem zakonom je tako ! Za revne in srednji sloj prinaša drobtine, za najbogatejše velike odpustke!!!!