POT POD NOGE: Na Soškem Festival pohodništva

Posočje

Ob prihodu jeseni se veliko ljudi poda v barvito naravo. V Turizmu Doline Soča so zato v septembru pripravili Festival pohodništva, ko ambasadorji varne hoje ob eni najlepših alpskih rek organizirajo pohode, primerne tako za rekreativce in družine kot za zahtevnejše ljubitelje gora. Vsak dogodek pa ima športno, zgodovinsko ali kulinarično noto.

Kot so sporočili organizatorji, bogat program, ki združi ljubitelje pohodništva in alpinizma iz Slovenije in tujine, traja med 15. septembrom in 1. oktobrom. Festival pohodništva je vsako leto v znamenju zabave in pristnih lokalnih izkušenj - od prikaza domačih obrti do slastne kulinarike. Organizatorji pa bodo tekom celotnega programa ozaveščali o varni hoji, pohodni opremi in varnosti. Ljubitelji alpinizma na vseh organiziranih pohodih poskrbijo za spremstvo gorskega vodnika.

Po besedah direktorja javnega zavoda za Turizem Dolina Soče Janka Humarja ima vsak dogodek v okviru festivala športno, zgodovinsko ali kulinarično noto. Nekateri so že tradicionalni ali tematsko obarvani, eni vodijo po poteh Soške fronte, drugi potekajo v osrčju Triglavskega narodnega parka in odkrivajo manj znane kotičke v dolini Soče. V dveh tednih se bo zvrstilo 23 tematskih organiziranih pohodov, tekaški Bovec maraton, večer Triglavskega narodnega parka, vikend nordijske hoje v kampu Koren ter delavnice in srečanja z velikimi imeni slovenskega alpinizma.

Festival so v petek že odprli z ogledom filma Osem krogov in pol Gregorja Kresala. Med drugim pa se bodo v okviru festivala zvrstili brezplačni vodeni ogledi ob dnevu odprtih vrat v Tolminskih koritih (27.) in v Javorci (23. in 28.). V soboto, 30. septembra, pa se bo odvijal tudi festival okusov in umetnosti, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili kobariške štruklje.

Deli novico: