PREBIVALCI OGORČENI, JEZNI IN ŽALOSTNI: 23-letni lovec ubil jelena, ki je bil maskota vasi

Svet

Lovec v italijanski vasi Pecol blizu Belluna je ustrelil in ubil jelena, ki so ga krajani imenovali Bambotto oziroma Veliki Bambi. Jelen je bil maskota te severnoitalijanske vasi, kar je med prebivalci sprožilo ogorčenje, jezo in žalost, so danes poročali lokalni mediji.

Sedemletna žival je živela v simbiozi s prebivalci kraja Pecol. Postala je televizijska zvezda v oddaji Linea Bianca in je pogosto prihajala na okna hiš, da bi jo ljudje pobožali in nahranili, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

"Kar se je zgodilo, je preprosto odvratno in se v naših gozdovih med lovsko sezono nenehno dogaja. 23-letni lovec je za zabavo umoril Bambotta, saj ga je ščitil zakon, ki dovoljuje lov. Bambotto sploh ni bil divja žival, bil je prijatelj prebivalcev Pecola. Bravo, kakšen pogum," je dejala predsednica italijanske lige za zaščito živali in okolja Michela Vittoria Brambilla.

"Javnost obsoja to dejanje. Anonimni in strahopetni lokalni lovec ni niti priznal svoje krivde. Pravijo pa, da vsi v vasi vedo, kdo je avtor tega podlega dejanja," pa je na Facebooku zapisala lokalna aktivistka za pravice živali Claretta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  23 .10. 2023 ob  19: 36
KRETEN !
Prognostik |  23 .10. 2023 ob  16: 27
-10
Za maskoto so imeli žival kateri na glavi rastejo polmeterski noži.