PREPOZNATE TE PREDMETE? Primorski policisti so jih našli pri domnevnem vlomilcu (FOTO)

Slovenija

Novogoriški policisti obveščajo o različnih predmetih, ki so jih konec minulega meseca našli v vozilu 53-letnika in za katere obstaja sum, da izvirajo iz drugih premoženjskih kaznivih dejanj.

Tolminski policisti so 24. in 25. aprila obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši na območju naselja Gorenja Trebuša. V prvem primeru je bil pri eni od nenaseljenih hiš opažen neznanec, ki je iz lesene lope za hišo v osebno vozilo nosil različne predmete (odpadno železo) in se zatem odpeljal po lokalni cesti v smeri naselja Vojsko. Na kraju so policisti ugotovili, da je storilec vstopil skozi skedenj do lesenih vrat, ki vodijo v stanovanje. Nato je z neznanim predmetom poškodoval vrata in vstopil v prostor, namenjen shrambi različnih predmetov. V stanovanjski del ni vstopal oziroma iz hiše ni odtujil ničesar.

Že istega dne v popoldanskih urah so policisti v Idriji ustavili omenjeno osebno vozilo znamke Renault, ki ga je vozil 53-letni voznik. V vozilu sta bila še 46-letna sopotnica in 28-letni sopotnik. V avtu so policisti našli več različnih predmetov (kablov, železnih predmetov ...), vendar voznik in sopotnika njihovega izvora niso znali pojasniti.

Policisti so omenjene predmete zasegli, saj je obstajal sum, da izvirajo iz drugih premoženjskih kaznivih dejanj. Kasneje so ugotovili, da zasežena škropilnica izvira iz kaznivega dejanja, storjenega na območju idrijske policijske postaje.

"Obstaja tudi možnost, da posamezni občani doslej tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj v preteklosti sploh niso prijavili policiji, zato poziv velja tudi njim oziroma da se tudi oni zglasijo na omenjeni policijski postaji, kjer si bodo lahko ogledali zasežene predmete in če jih bodo prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo v tem primeru predmeti tudi vrnjeni," sporočajo s PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija