PRODAJALCI TEHNIKE OPOZARJAJO NA NEENAKOPRAVEN POLOŽAJ: Pogoj PCT naj velja za vse trgovce (ANKETA)

Slovenija

Člani sekcije trgovcev tehničnega blaga, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), razumejo izjeme pri zahtevi pogojev PCT za delovanje živilskih trgovin, a opozarjajo na neenakopraven položaj, v katerem so se znašle trgovine s tehničnim blagom. Menijo, da bi morala ureditev PCT-pogoja veljati enako za vse trgovce.

"Trgovci s tehničnim blagom smo zaradi sprejetega odloka v primerjavi z živilskimi trgovinami postavljeni v neenakopraven konkurenčni položaj. Če želimo vsaj nekoliko bolj izravnati konkurenčni položaj, predlagamo, da se izjeme v živilskih trgovinah omejijo pri prodaji asortimana, ki ne sodi med živila in pijačo," so zapisali v prejšnji teden ustanovljeni sekciji, ki deluje v sklopu podjetniško-trgovske zbornice pri GZS.

V sporočilu za javnost so dodali, da "tehnične trgovine niso bile izvor okužb s covid-19, pretežno ne zaradi visokega zavedanja in spoštovanja vseh ukrepov, manjšega števila obiskovalcev in kontroliranega upravljanja z blagom. Ker je namen odloka omejevati širjenje okužbe in preprečevati obolevanje ljudi (zaposlenih, kupcev), menimo, da bi morala ureditev pogoja PCT veljati enako za vse trgovce," so dodali.

Člani sekcije, ki jo vodi Miha Drganec iz podjetja Big bang, so še opozorili, da se bo zaradi obveznega preverjanja pogoja PCT od srede začela zmanjševati frekvenca obiska tehničnih trgovin, posledično bo padal promet v trgovinah, stroški pa bodo znatno narasli zaradi stroškov testiranja, dodatne delovne sile za preverjanje pogoja in stroškov za nakup dodatnih pripomočkov za preverjanje pogojev PCT pri kupcih.

"Razumemo uvedbo PCT-pogoja za vse dejavnosti za zasebni in javni sektor, saj bomo le tako vsi skupaj lahko varno izvajali dejavnosti in opravljali svoje delo, vendar je prevalitev stroška testiranja zaposlenih, ki niso cepljeni oz. prebolevniki, v celoti na delodajalca prevelika obremenitev. Strošek bi morala prevzeti država ali pa vsak posameznik, ki se ni cepil," so še dodali v sekciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .09. 2021 ob  13: 18
nič v tej državi ne velja za vse enako.
Bella |  14 .09. 2021 ob  13: 37
Vse je to ista banda. Kaplar, tisti beli bajs in vse tiste babnice.... Ravno tako vsi šefiči nekih kvazi zdruzenj, GZS, razni Mehi, Mariča Lah, Canterutti ipd. Vsi vkup drzijo, eni zaradi sluzbe, drugi mora zaposlit otroka, tretji je dobil pare, cetrti je psihopat in sadist....
Na koncu se bo premaknilo, ko bo navadnemu folku prekipelo, zal najbrz pride do cesa tragicnega a tako zal je... zalostno, da nihce ne razume, da je zgodovina uciteljica zivljenja....
vseved |  14 .09. 2021 ob  13: 00
-1
@ manemebasat, si sedaj zadovoljen ?
manemebasat |  14 .09. 2021 ob  12: 51
Ukinit to represijo!