PROMETNI ZNAKI NE ZALEŽEJO, TURISTI ŠE KAR RINEJO: To je začasna rešitev za lokalno prebivalstvo v Sečovljah (VIDEO)

Piran

Današnjo soboto so spet zaznamovali zastoji po istrskih vaseh. Zanje so bili krivi turisti, ki tako kot vsako poletno sezono sledijo svojim navigacijskim napravam, ko poskušajo najti pot do hrvaške meje in se izogniti gneči ter zastojem.

Na fotografiji je prometni znak, ki opozarja, da je promet dovoljen samo vozila, ki imajo na tem območju izhodišče in cilj, za lastnike in imetnike pravice uporabe, ki imajo na tem območju začasno ali stalno bivališče, … niso pa lokalne poti namenjene za skrajševanje poti in izogibanje zastojem, pravijo na koprski policijski upravi. Če vas zalotijo, znaša globa 200 evrov.

Zaradi pogostih zastojev in dolgih kolon pred mejnim prehodom Sečovlje, je za lokalni promet v poletnih mesecih izjemoma dovoljena vožnja po vzporedni kolesarski cesti, kjer je med letom dovoljen promet le za kmetovalce in komunalna vozila. Gre za začasno rešitev, dokler ne bo država prisluhnila domačinom in delovnim migrantom ter na regionalni cesti zgradila tretji pas za lokalni promet.

Obvoz v Sečovljah za lokalni promet

OBVESTILO Zaradi pogostih zastojev in dolgih kolon pred mejnim prehodom Sečovlje, je za lokalni promet v poletnih mesecih izjemoma dovoljena vožnja tudi po vzporedni kolesarski cesti, kjer je med letom dovoljen promet le za kmetovalce in komunalna vozila. Gre za začasno rešitev, dokler ne bo država prisluhnila domačinom in delovnim migrantom ter na regionalni cesti zgradila tretji pas za lokalni promet. Prilagamo video ceste, po kateri je dovoljen obvoz za lokalni promet ⤵️ ???????????? AVVISO A causa dei frequenti ingorghi e delle lunghe code davanti al valico di confine di Sicciole, il traffico locale è eccezionalmente autorizzato a circolare sulla strada ciclabile parallela durante i mesi estivi, dove durante l'anno il traffico è consentito solo agli agricoltori e ai veicoli municipali. È una soluzione temporanea fino a quando lo Stato non ascolterà la gente del posto e i lavoratori transfrontalieri e non costruirà una terza corsia per il traffico locale sulla strada regionale. Alleghiamo un video della strada su cui è consentita la deviazione per la circolazione locale ⤵️

Objavil/a Okolje Piran dne Petek, 01. julij 2022

Sicer je današnji dan minil brez daljših zastojev. Gneča je bila na mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so nastajali daljši zastoji in čakalne dobe, predvsem na Dragonji in Gruškovju. Jutri se pričakuje povečan promet tako iz Hrvaške kot proti naši južni sosedi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  06 .07. 2022 ob  22: 46
Turist, ki želi videti podeželje in vi mu s tistim znakom za dvesto Eur prepovedujete obisk notranjosti Istre?
A naj turist raje obišče tisto greznico od Pirana.
Piero Panin |  04 .07. 2022 ob  01: 55
10
Ljubljancan ne bo jebal znaka,sel bo naprej in.se zahteval svoje pravice in spraseval ce ne gre za kak princip.
Ma to je narod zabit u bozju mater
 |  03 .07. 2022 ob  13: 27
Pri urejanju prometa se na tem področju ne da narediti veliko več, saj so nas naši sosedje že pred leti prehiteli na celi črti ter naredili avtocesto do Umaga in Plovanije. To, kar imamo danes pa se lahko zahvalimo samo našim vrlim oblastnikom, ki v vseh teh letih, niso zmogli še teh par kilometrov, saj smo največje žrtve takšnih neustreznih ukrepanj, prav mi na Obali. Tudi v Izoli, so ulice, kjer so okaterizirane javne ceste, pa so se občani dogovorili, da tam lahko vozimo samo stanovalci, kar smo vsekakor tudi mi. Prav tako se nekateri počutijo kot gospodarji na parkiriščih in imajo pred bloki velik znak prepovedano ustavljanje in parkiranje, seveda razen za stanovalce. Kako se pa vsi ostali, ki pridejo na obisk k stanovalcem sploh uspejo parkirati, kaj šele, da jim kaj pripeljejo, potem tvegajo ihto in kazen redarske službe, ki komaj čaka, da nekoga kaznuje. On spet smo pri načrtovanju izrabe prostore, parkirišč, javnih cest in javnega dobra...
Piranež |  03 .07. 2022 ob  12: 22
26
Z vsemi komentarji se popolnoma strinjam. Kaj imamo mi od njih jQuery1123044415868564970085_1656843371437 Popolnoma nič(samo zdraho,ki jo počenjajo). So v tranzitu (večina) in iščejo (KRIVINE)kako se izognit gneči, ki jo ravno oni povzročajo !! Večinoma so ti (OVINKAŠI) žabarji in njim podobni patroni. Policisti in redarji pa lepo v senčici osvežilne pijače pijejo. Katastrofa !!
vseved |  03 .07. 2022 ob  10: 32
13
Teško postavi tja dva policaja in kasirat! Več koristi kot pa da lovijo cigane ki kradejo, ker jim itak nič ne morejo.
KošaMona |  03 .07. 2022 ob  09: 50
23
Globa 200€ ce vas zalotijo. A kdo bo koga zalotil ce itak noben ne kontrolira!
Za lokalen promet pomeni vsi ki imamo KP tablice. Ostali jebite se v kolonah. Itak ni nic od vas drugega kot da delate galamo po cestah in da mislite da je vam.vse dovoljeno! Mrš nazaj v žabarijo in ostanite tam
solinar |  03 .07. 2022 ob  08: 44
26
Mejni prehod Sečovlje - kljub znaku za obvezno zavijanje v desno, pred očmi policistov iz smeri Dragonja rinejo levo v kolono. Tako nastaja zastoj tudi na cesti Sečovlje-Dragonja.
Martin Kacur |  02 .07. 2022 ob  21: 52
36
Saj pravoim,da od turistov ni nobene koristi. Sam kazin. In še cesto naj bi jim delali. Ma va fan kulo