PUSTIL REDNO SLUŽBO, DA LAHKO IGRA VIDEOIGRO: Zasluži dvakrat več kot prej (FOTO, VIDEO)

Svet

Odkar je pustil redno službo, se je dohodek 26-letnega YouTuberja, Toma Kelseyja iz Lincolna v Združenem kraljestvu, podvojil.

Tom Kelsey je med študijem na Univerzi Nottingham Trent ustvaril kanal na YouTubu, posvečen priljubljeni računalniški igri Football Manager. Redno objavlja približno tri videoposnetke na teden in kanal vodi iz svoje spalnice v hiši staršev. "Všeč mi je svoboda, ki jo imam pri tem," je povedal za BBC.

Football Manager, igra, ki igralcu omogoča vodenje nogometnega kluba, je pritegnila pozornost že leta 2004. Serijo iger je razvilo podjetje Sports Interactive, nedavno pa je izšla najnovejša izdaja - Football Manager 2024.

"Ko je [YouTube kanal] postal bolj priljubljen in ga je začelo gledati več ljudi, sem začel služiti z oglasi, ki jih vidite," je dejal Kelsey. To ga je spodbudilo, da je razmišljal o tem, da bi lahko bilo ustvarjanje vsebin njegova nova služba. Kelsey je avgusta 2022 zapustil službo asistenta za podporo podjetjem pri občinskem svetu okrožja Lincolnshire, da bi se lahko bolj posvetil uresničevanju svojih ambicij.

"Glede na denar, ki ga zaslužim zdaj, je ta dvakrat večji od tistega, ki sem ga zaslužil v službi s polnim delovnim časom, preden sem se lotil YouTuba," je dejal. "To, da lahko zaslužim toliko denarja, hkrati pa sem tudi sam svoj šef in sprejemam lastne odločitve ter ne delam za nekoga drugega, je zame najboljši del." Njegov spletni kanal ima 120.000 naročnikov.

"Za igranje Football Managerja zlahka porabim od 50 do 60 ur na teden, kar bi morda nekoga spravilo ob pamet, vendar so to moje sanje," je povedal. Kelsey je izrazil zadovoljstvo nad podporo, ki jo prejema od družine in prijateljev. "To je zelo nenavadna karierna pot, ko rečeš, da boš za svoje delo izbral igranje videoigre," je dejal in dodal, da se njegovi uspehi nizajo iz meseca v mesec, zaradi česar je zelo zadovoljen s svojo novo službo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  19 .11. 2023 ob  19: 24
No tako. In to je vzor in ideal naših otrok. Ta civilizacija gre res h koncu.