RAZBIT MAMILARSKI SUPERKARTEL: Nadzoroval je tretjino evropske trgovine s kokainom (VIDEO)

Kronika

Evropski policijski urad Europol je danes sporočil, da je razbil ogromen mamilarski superkartel, ki je nadzoroval tretjino evropske trgovine s kokainom. V okviru operacije, v kateri je sodelovalo več držav, so zasegli več kot 30 ton drog, aretiranih pa je bilo 49 ljudi.

???? Super cartel controlling one third of Europe’s cocaine trade is taken down ???? 49 arrests following parallel...

Posted by Europol on Sunday, November 27, 2022

V preiskavah so poleg Europola sodelovale tudi Španija, Francija, Belgija, Nizozemska, Združeni arabski emirati in ZDA. Med 8. in 19. novembrom je bilo v Evropi in Združenih arabskih emiratih izvedenih več racij. Njihove tarče pa so bili poveljniški in nadzorni centri ter logistična infrastruktura za trgovino z mamili v Evropi.

Organi pregona so v racijah v Španiji aretirali trinajst ljudi, v Franciji šest in v Belgiji deset, na Nizozemskem pa je bilo v okviru iste operacije v letu 2021 aretiranih 14 ljudi.

Dubaj je medtem aretiral dva zelo pomembna osumljenca, ki sta delovala na Nizozemskem, dva, ki sta delovala v Španiji in še dva povezana s Francijo. Nizozemsko tožilstvo pa je že sporočilo, da bo zahtevalo izročitev osumljencev iz Združenih arabskih emiratov.

Aretirani osumljenci naj bi bili zelo pomembne tarče Europola, ki so se združili v tako imenovani superkartel in nadzirali približno tretjino trgovine s kokainom v Evropi. Obseg uvoza kokaina v Evropo pod nadzorom in poveljstvom osumljencev je bil ogromen, organi pregona pa so med preiskavami zasegli več kot 30 ton drog, je še sporočil Europol.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija