REDKO VIDEN PREOBRAT: Nogometašice iz Gažona v 30 minutah kar trikrat zatresle mrežo (FOTO)

Koper

Nogometašice Gažona U17 so gostovale na mariborskem igrišču in pokazale, koliko so v tem letu napredovale. Uspel jim je redko viden preobrat. V zadnjih 30 minutah tekme so uspele proti Mariborčankam, po zaostanku s 3:0, rezultat izenačiti na 3:3. Neža Kržič je z eurogolom iz 25 metrov rezultat znižala na 3:1, sledil je natančen strel Marte Cernaz za 3:2, medteem ko je za končnih 3:3 pa poskrbela Lana Zec.

Letošnja statistika kaže štiri zmage in en neodločen rezultat na mednarodnem turnirju, v državnem prvenstvu U17 NZS pa tri zaporedne zmage in en neodločen rezultat. V letu 2024 mlade Gažončanke še niso bile poražene.

"Seveda smo zelo veseli napredka, ki ga vidimo pri ekipi, rezultat tega je 10 točk od 12 možnih v spomladanskem delu in prvo mesto na mednarodnem turnirju v Medulinu, a prišli bodo tudi porazi. Moramo biti pripravljeni na njih in narediti vse, da jih bo čim manj in da se bomo od vsakega nekaj naučili. Gre za dekleta, ki trdo delajo in v nogometu te delo nagradi. Rezultati ne morejo biti vidni takoj. Moramo biti potrpežljiv in zaupati v dekleta, za katera računam, da bodo v prihodnosti nosilke igre tudi v članski ekipi. Ne takoj. Ponavljam, v prihodnosti," je dejal trener Robert Zirnistein.

"Na tekmo v Maribor smo šli v močno okrnjeni postavi, saj so viroze in poškodbe naredile svoje. Štiri igralke v prvi ekipi so stisnile zobe, da so lahko sploh nastopile, saj so prihajale po poškodbah in bolezni. V kombijih smo bili 3,5 ure zaradi zastojev na avtocesti, po prihodu v Maribor pa smo šli praktično takoj na igrišče in v tekmo. Prvih 15 minut smo zaradi tega delovali utrujeno, kar so domačinke izkoristile. Ko so že vsi mislili, da bomo izgubili, smo v duhu 'krepat ma ne molat', pokazali ištrijansko trmo in tekmo preobrnili. Čestitke dekletom za karakter in borbenost," je še dodal Zirnstein.

Za ekipo U17 so nastopile: Lucija Šestanj, Marta Cernaz, Neža Kržič, Lara Čuček, Maruša Lovrečič, Tina Turk, Naja Kalin Zirnstein, Lana Zec, Gaja Zahar, Katarina Bikarevič, Barukčič Jelena, Kaja Vrunč in Đekič Lara. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija