REŠILI ŽIVLJENJI POD SLAVNIKOM: Mater in sina našli povsem premražena in podhlajena

Kronika

V petek ob 18. uri pa so iz Regijskega centra za obveščanje policiste obvestili, da v gozdu pod Slavnikom tujci potrebujejo pomoč. Policisti so na podlagi koordinat 55-letno državljanko Pakistana in njenega 23-letnega sina izsledili in ju močno premražena ter podhlajena odpeljali v azilni dom. 

V petek dopoldan so policisti v Rižani ustavili kombi Fiat Tallento, avstrijske registracije. Voznik je bil 58-letnik iz Avstrije, sopotnik pa dve leti mlajši državljan Turčije. V vozilu sta prevažala šest državljanov Iraka ter po enega državljana Turčije in Sirije, ki so nezakonito prestopili mejoVodiča so po zaključenih preiskovalnih dejanjih priprli.

Danes ob 2. uri so policisti pri Mostičju ustavili osebni avtomobil Mitsubishi, ki ga je vozil 47-letni Ukrajinec. Z njim je bilo v vozilu še  šest državljanov Iraka, ki so v Slovenijo prišli nezakonito. Policijski postopki še potekajo.

Kradli na Postojnskem in Sežanskem

V soboto je bil v Stari vasi pri Postojni na delu vlomilec, ki je iz hiše ukradel več parov obutve, slušalke ter denarnico z gotovino in karticami.

V Sežani so vlomilci iz hiše ukradli zlatnino in gotovino, v Danah pri Sežani pa so ukradli žensko uro Festina, ženske uhane iz belega zlata in ženski prstan iz rumenega zlata.

Za volanom pod vplivom alkohola in mamil

V soboto ob 19. uri so policisti v Ilirski Bistrici 51-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je možakar pregloboko pogledal v kozarec, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,91 mg alkohola. Prislužil si je obdolžilni predlog. 

V nedeljo ob 2. uri zjutraj so policisti v Materiji naleteli na prometno nesrečo, v kateri je bila samoudeležena 30-letna voznica. Izkazalo se je, da je zvrnila kozarec ali dva preveč, alkotest je namreč pokazal, da je imela v litru izdihanega zraka 0.89 mg alkohola. Sledi ji obdolžilni predlog. 

Ob 4.20 so v Vanganelu 20-letnemu vozniku odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven, strokovni pregled pa je voznik odklonil, zato mu bodo policisti spisali obdolžilni predlog.

Ob 5. uri so v Manžanu ustavili 41-letnika, tudi ta je sedel za volan vinjen, rezultat alkotesta se je ustavil pri 0,65 mg/l. Obdolžilni predlog sledi. 

Nacionalna preventivna akcija

Med 5. in 11. decembrom 2022 so tudi na PU Koper izvajali naloge iz nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi "ALCOL & DROGS"V tem času so z alkotestom preizkusili 1.259 voznikov, od teh je 20 napihalo do 0,52 mg/l, 13 pa nad 0,52 mg/l, en voznik pa je preizkus odklonil. Šest voznikov je bilo pozitivnih na hitrem testu za odkrivanje prepovedanih drog v organizmu, vsem so odredili strokovni pregled.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija