ROCK, MOTORJI IN DOBRODELNOST V VANGANELU: "Jutri potegnemo črto, ljudje gor rabijo denar" (FOTO, VIDEO)

Koper

Pred enim tednom je bil na igrišču v Vanganelu dan za rock, motorje in dobrodelnost. V ponedeljek od poldneva, pa vse do poznih večernih ur je v organizaciji motokluba MK Kondor potekal dobrodelni rock maraton. Izkupiček bo v celoti namenjen tistim, ki so v poplavah izgubili vse, da si opomorejo in spet postavijo življenje na noge.

"Danes počakamo še nekaj nakazil, jutri pa potegnemo črto. Z donacijami se približujemo znesku 30.000 evrov. Lahko, da bo nekaj manj, a tu nekje," pravi Stipe Vincet iz MK Kondor. Denar bodo osebno, brez posrednikov, predali ljudem, ki ga najbolj potrebujejo.

"Ne vemo še, komu bomo dali denar. Preko motoristične mreže po Sloveniji imamo nekaj kontaktov, čakamo še predloge. Želimo pomagati kakšni družini, po možnosti s šoloobveznimi otroki, ki je bila že pred poplavami socialno ogrožena, uničujoča povodenj pa je njihovo stisko samo še povečala," razlaga Vincet.

Ko bodo dobili več predlogov, bodo odšli na teren, da si na lastne oči ogledajo stanje. Nato bodo v klubu organizirali sestanek, predebatirali zadevo in se skupaj odločili, komu denar nameniti in na kakšen način. Ob tem Vincet dodaja:

"Jutri potegnemo črto, ker ne moremo več čakati, gor ljudje rabijo denar."

Tudi nastopajoči na sobotnem dobrodelnem rock maratonu so se odrekli honorarju, to so bili Kavč Band, Liquid Gasoline, Hornets, Zoxs, Anderkaver, Cowboys from hell, Euphoria, Razvaline in Ten project (Pearl jam tribute).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija