RODILI SO SE ČETVORČKI: V Sloveniji se to zgodi približno enkrat na 15 do 20 let (FOTO)

Slovenija

V ljubljanski porodnišnici je konec preteklega tedna prišlo do izjemnega dogodka – rodili so se četvorčki. Mama je zanosila spontano, porod pa je potekal s carskim rezom. Njen domači kraj Banjaluka dogodek označuje za pravi čudež.

Dečki, imenovani Matej (1.450 gramov), Luka (1.030 gramov), Marko (1.420 gramov) in Jovan (1.280 gramov), so prijokali na svet v 31. tednu nosečnosti s pomočjo carskega reza, je sporočil ljubljanski klinični center prek svojega Facebook profila.

Predstojnik porodnišnice, Gorazd Kavšek, je izpostavil, da je zadnji primer rojstva četvorčkov v Ljubljani segal v leto 2015. Pojasnil je, da je možnost za rojstvo četverčkov izjemno majhna, približno en primer na 500.000 porodov ali manj. Za Slovenijo to pomeni dogodek, ki se pojavi približno enkrat na 15 do 20 let. V tem primeru je šlo za spontano zanositev, kar je še redkeje.

Poleg spočetja četvorčkov je uspešna donositev in porod še redkejši pojav. Zato ni nenavadno, da so v Banjaluki, od koder prihaja porodnica, označili ta dogodek za pravi čudež, so še dodali v kliničnem centru.

Minuli konec tedna nas je razveselila izjemna novica iz naše porodnišnice: rodili so se četverčki! Dečki Matej (1.450...

Objavil/a UKC Ljubljana dne Ponedeljek, 15. januar 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija