Ronaldo dražji kot Bale

Prestop Valižana Garetha Bala v vrste španskega prvoligaša Real Madrida je bil vreden "le" 91 milijonov in ne 101 milijon evrov, je danes dejal predsednik kraljevega kluba Florentino Perez. Dodal je, da so Bala tudi zavarovali v tej vrednosti. To pomeni, da Portugalec Cristiano Ronaldo, prav tako član Reala, še naprej ostaja najdražji na svetu.

Perez je za televizijsko postajo Intereconomia potrdil, da je poškodovani zvezdnik Reala Bale zavarovan za 91 milijonov evrov, če bi se mu pripetila poškodba, ki bi zanj pomenila konec kariere. "Gre za življenjsko zavarovanje proti nesrečam. Bala smo zavarovali za vrednost, ki smo jo zanj plačali," je dejal Perez in dodal, da zavarovalna polica pokriva smrt in trajno invalidnost.

Ronaldo še naprej ostaja najdražji nogometaš na svetu.

Za zdaj ne Real Madrid ne Tottenham, Balov nekdanji klub iz angleške prvoligaške druščine, nista razkrila natančne vrednosti prestopa, otoški mediji pa so ga ocenili na 101 milijon evrov.

Ker je Real po Perezovem pričevanju za Bala odštel "zgolj" 91 milijonov, to pomeni, da Cristiano Ronaldo še naprej ostaja najdražji nogometaš na svetu, saj so pri Realu zanj leta 2009, ko se je v Madrid preselil iz Manchester Uniteda, odšteli 94 milijonov funtov.

Perez je obenem zanikal poročanje športnega dnevnika Marce, da je Bale, ki je vse od avgusta, ko se je pridružil Realu, zaradi niza poškodb zaigral le na eni tekmi, utrpel hernijo diska. "Zapisali so, da ima zdrs medvretenčne ploščice, vendar to ni res. Če bi bilo, bi to potrdili tudi v klubu," je dejal Perez in dodal: "Bale upa, da bo lahko zaigral že v soboto. Njegova glavna težava je, in to je jasno vsemu svetu, premalo treninga v pripravljalnem obdobju pred sezono, zato pa ima poškodbo stegenske mišice. A zdaj je že povsem okreval, zdrav je in trenira normalno z moštvom."