SD O IZZIVIH OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NAČRTA: Okrogla miza v Kopru

Koper

Občinski svetnik Marijan Križman vabi na okroglo mizo z naslovom 'Izzivi pri pripravi občinskega prostorskega načrta', ki bo v petek, 22. novembra, ob 17. uri, v Obrtno-podjetniški zbornici Koper, Staničev trg 1. "Ker gre za pomemben izziv, ki določa, kako se bodo razvijala mestna okolja in podeželje," poudarja Križman.

Marijan Križman

"Med prioritete in največje izzive smo v programu Socialnih demokratov (SD) Koper uvrstili pripravo občinskega prostorskega načrta (OPN), akta, ki določa prihodnost razvoja lokalne skupnosti," izpostavlja koprski občinski svetnik Marijan Križman.

V Izoli bodo OPN sprejeli v prihodnjih mesecih, v Piranu so v fazi pridobivanja smernic s strani nosilcev urejanja prostora. "V Kopru so izvajalci izbrani in so v fazi priprave osnutka. Ker gre za pomemben izziv, ki določa, kako se bodo razvijala mestna okolja in podeželje in ker so pričakovanja naših prebivalk in prebivalcev zelo visoka, si želimo opraviti razpravo s strokovnjaki iz tega področja," pravi Križman.

Natalija Gulič, predsednica SD Koper

Na okrogli mizi bodo izkušnje, ideje in nasvete z udeleženci delili različni strokovnjaki. Spregovoril bo pravni strokovnjak s področja gradbeništva in prostorskega načrtovanja, direktor podjetja EPIK Matjaž Andrejašič. Sodelovali bodo še vodja Urada za okolje in prostor ter vršilka dolžnosti direktorja piranske občinske uprave Vesna Vičič, vodja Urada za prostor in nepremičnine na izolski občini Marko Starman ter Tjaša Babič, vodja projekta OPN Mestne občine Koper.

Okroglo mizo bo povezovala Mojca Kleva Kekuš.