SE BOSTE PRIDRUŽILI? Po Sloveniji bo danes odmevala pesem Dan ljubezni (VIDEO)

Slovenija

Kot je tradicija že 12 let, se bo danes v več krajih po Sloveniji prepevalo pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Pobudnikom projekta izbrana pesem ni zgolj nostalgična melodija, ampak jim predstavlja simbol skupnega prizadevanja za boljši svet, kjer ljubezen in razumevanje prevladujeta nad negativnostjo in razdvojenostjo.

Trenutno je prijavljenih 13 prizorišč po Sloveniji, kjer bo pesem prepevalo več oseb, po izkušnjah iz minulih let pa njihovo število čez dan še naraste.

Po besedah pobudnice projekta Mateje Lavrič se v nekaterih osnovnih šolah po Sloveniji na današnji dan ljubezni posvetijo z ustvarjanjem in s pogovorom o pomembnih vrednotah.

Organizatorji že 12 let stremijo k zamisli, da so ljubezen, prijateljstvo in solidarnost vrednote, ki nas povezujejo in nam dajejo moč za prihodnost. Cilj njihove tradicije je, da vsakdo, ki se jim pridruži, začuti moč enotnosti in medsebojne podpore. Verjamejo, da prav vsak korak k povezovanju prispeva k večjemu dobremu.

Kot so še zapisali v letošnjem sporočilu za javnost, se jim zdi pomembno, da se "povezujemo in združujemo v pozitivnih trenutkih, saj smo tako močnejši in bolj odporni na izzive, ki jih prinaša življenje".

Projekt Dan ljubezni so prvič pripravili leta 2013 ob 100-letnici KD Pihalni orkester Logatec. Glavni namen prireditve je bil druženje in skupno prepevanje, s katerim so poskrbeli za pozitivno energijo.

Na pobudo se običajno odzovejo posamezniki, osnovne ter srednje šole, skupine, pevski zbori in upokojenci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija