SKORAJ POL MILIJARDE VREDNA JADRNICA OBTIČALA V TRŽAŠKEM ZALIVU: Bodo Italijani zasegli superjahto ruskega oliharga?

Trst

Medtem ko so nekateri ruski oligarhi, ki so se zaradi ruske invazije na Ukrajino znašli na seznamu oseb, ki so podvržene gospodarskim sankcijam in zasegom premoženja s strani Evropske unije, zatočišče za svoje luksuzne jahte našli v hrvaških pristaniščih, je jadrnica A, milijarderja Andreya Melnichenko, obtičala v Tržaškem zalivu. Skoraj pol milijarde vredna jahta zaenkrat še ni doživela nikakršnih sankcij, so pa italijanski organi zasegli dve jahti pri Liguriji.

Italijanske oblasti so za zdaj izvedle le preglede lastništva jaht, ki so prisotne v pristaniščih, tudi 143-metrske jadrnice A. Operacije po pisanju Radia Capodistria usklajuje Odbor za finančno varnost, ki ga sestavljajo predstavniki pristojnih ministrstev in policije. Ta je sporočil, da so v fazi sprejemanja "ukrepov zamrznitve premičnin in nepremičnin, ki pripadajo ruskim subjektom na seznamih evropskih predpisov". Z megajahto Melnichenka se zaenkrat sicer ni zgodilo še nič.

Sankcije so do zdaj doletele le dve jahti v Liguriji, ki jih je zasegla finančna policija. Gre za Lady M, v lasti Andreya Mordashova, ki velja za najbogatejšega človeka v Rusiji, in Leno, v lasti Gennadya Timchenka. Gre za jahti z ocenjeno vrednostjo od 50 do 65 milijonov evrov, kar je v primerjavi z jadrnico A "drobiž", še poroča Radio Capodistria.

Jadrnica A se je lansko jesen sicer mudila tudi pri nas. Opažena je bila praktično na vsakem koščku našega morja.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  09 .03. 2022 ob  18: 48
haha, še pred kratkim je bilo vse v redu, vsi so občudovali jahto in skrivnostnega lastnika in še fajn se je zdelo, da je zasidrana v našem morju, haha
hribi |  09 .03. 2022 ob  17: 30
13
Z vsem spoštovanjem do žrtev v vojni, ta histerija in sovraštvo do državljanov Rusije se mi zdi barbarsko. Nekaj takega, represija nad pripadniki Judovske skupnosti somo že videli. V naših krajih nas neka stranka, ki je sedaj na oblasti že leta opozarja, da so izvensodni poboji in obvzem lastnine brez sodnih odločb, zločin proti človeštvu. Sedaj imamo stanje, ko je dovolj da si Ruski državljan in si ga najebal. Morda bo v tej histerijo nekdo predlagal, da se te ljudi kar zapre ali kaj podobnega. Ob predpostavki, da se premoženje jemlje, ne da bi imeli sodno odredbo, da je premoženje pridobljena nelegalno, da je ukradeno ali kaj podobnega se vse to zdi kot človeka nevredno dejanje naše civilizacije in oblastnikov.