ŠLI SMO PO SLEDI INŠPEKTORJEV IN SPOZNALI ESMINO: "Vse je bilo korektno, vse ok, imamo dokumentacijo, domače izdelke" (VIDEO)

Slovenija

Šli smo po sledi novice, da Finančna uprava (Furs) že od aprila nadzoruje prodajalce sadja na obcestnih stojnicah. Opravili so več kot 60 nadzorov pri 20 zavezancih za davek. Dvema so izrekli prepoved opravljanja dejavnosti, našel pa se je tudi rekorder, ki davkariji ni prijavil oziroma potrdil kar 767 izdanih računov. Pred mikrofon smo dobili prodajalko Esmino, pri kateri so se v preteklih dneh prav tako oglasili inšpektorji.

Drive-in tržnica Loreto nad Izolo, ki je namenjena lokalnim kmetijskim pridelovalcem, je danes samevala. So pa v neposredni bližini postavljene tri obcestne stojnice, ki poleg sadja ponujajo še vino in olje. Inšpektorji so v preteklih dneh obiskali tudi prodajalko Esmino.

"Ja, tudi pri nas so bili inšpektorji za finance. Tako, da je bilo vse ok, vse korektno, urejeno. Imamo ustrezno dokumentacijo, imamo domače izdelke," je povedala pred našo kamero. Tudi druga prodajalka, ki pred kamero ni želela, je potrdila, da so inšpektorji ob njihovi stojnici stali cel dan in preverjali račune.

Furs je lani opravil več kot 250 nadzorov na stojnicah in tretjina kršitev je bila povezana s napakami pri izdaji računov, ddv-jem in zaposlovanjem na črno. Izrekli so za več kot 200.000 evrov glob.

Na vprašanje, zakaj ne uporabljata tržnice Loreto, ki jo je za prodajalce kmetijskih pridelkov postavila izolska občina, prodajalki odgovarjata, da je "slaba", ker je vozniki s ceste ne opazijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  31 .05. 2023 ob  09: 08
LORETO

... tako so dali ime novi tržnici v Jagodju, ki bi naj ponujala sadje in zelenjavo domačih proizvajalcev iz Obale, pa se je zalomilo tudi pri odprtju. Ta bi morala biti že konec aprila 2023. Prav tako že ptički čivkajo, da so jim (pre)ostali pridelovalci oziroma prodajalci grozili ravno zaradi prodaje sadja in zelenjave...nadaljevanje sledi...