SLOVENEC ŽE DRUGIČ POSTAL SVETOVNI PRVAK: Benjamin Savšek zanesljivo premagal vse tekmece (VIDEO)

Slovenija

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je v Londonu še drugič v karieri postal svetovni prvak v slalomu na divjih vodah. Olimpijski prvak iz Tokia je bil najboljši že v polfinalu, v finalu pa je zanesljivo premagal vse tekmece. Francoza Nicolasa Gestina je premagal za sekundo in 18 stotink, tretje mesto je osvojil Italijan Paolo Ceccon.

????Benjamin Savšek je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah priveslal do naslova svetovnega prvaka! Drugega v karieri. Čestitke!!

Objavil/a Kajakaška zveza Slovenije / Canoe Federation of Slovenia dne Petek, 22. september 2023

Drugi slovenski finalist Luka Božič je po veliki napaki zasedel deseto mesto, zbral je 52 kazenskih sekund. Brez njih bi zaostal le za Savškom. V polfinalu je nastopil še Žiga Lin Hočevar, a je z 52 kazenskimi sekundami zasedel 28. mesto.

V ženskem polfinalu sta veslali Lea Novak in Alja Kozorog. Slednja je bila s štirimi kazenskimi sekundami 20., Novak pa s šestimi 22., kar je bilo preskromno, da bi dobitnici brona z ekipne tekme Sloveniji priborili olimpijsko kvoto (zagotovilo si jo je 12 držav, Slovenija je bila 13.), za katero pa vendarle obstaja velika možnost, da si jo pribori na podlagi prejšnjih rezultatov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija