SMRT DVELETNEGA OTROKA V RAZGRETEM AVTU: Prihodnji teden nadaljevanje sojenja materi in njenemu partnerju

Slovenija

Na celjskem okrožnem sodišču bodo prihodnji teden z zaslišanjem prič in izvedencev nadaljevali sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Po oceni tožilca je bil otrok več ur v pregretem vozilu in ob tem privezan v otroškem sedežu. Posledično je prišlo do odpovedi tako možganov kot srca, zaradi česar je malček umrl.

Na Okrožnem sodišču v Celju bodo v petek z zaslišanjem prič in izvedencev nadaljevali sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Sojenje je steklo maja z branjem obtožnice in podajo zagovorov, a njihova vsebina ni znana, saj je zaradi varovanja zasebnosti oškodovancev sodišče izključilo javnost. Sodni senat je javnost izključil tudi iz dela branja obtožnice, saj je ocenil, da so zadeve življenjsko preveč prepletene.

Na aprilskem naroku se 36-letna mati ni hotela izjasniti o krivdi, medtem ko njen 39-letni partner na marčnem naroku krivde ni priznal.

Obtožnica materi umrlega otroka in njenemu partnerju očita štiri kazniva dejanja. To so povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletnih oseb, surovo ravnanje ter promet s prepovedanimi drogami, ki naj bi jih obtožena prodajala tako mladoletni osebi kot tudi osebam, ki so bile v procesu odvajanja.

Po besedah tožilca je otrok, ki je 20. junija lani umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini, živel v neprimernih razmerah, saj so bile v hiši prepovedane droge, do katerih je imel dostop. Otrok je imel zanemarjeno zobovje, ogrožen je bil tudi njegov zdrav razvoj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  30 .06. 2024 ob  14: 59
Leto dni je potrebno za rešitev? Milo rečeno, ŽALOSTNO!