SPEČEGA ROJAKA ZABODEL KAR ENAJSTKRAT: Sodišče Alžircu dosodilo 16 let zaporne kazni in izgon iz države

Kronika

Okrožno sodišče v Ljubljani je na 16 let in sedem mesecev zaporne kazni obsodilo alžirskega državljana Fataha Rašida Adaurija, ki je v sredini aprila lani v azilnem domu v Ljubljani enajstkrat zabodel svojega rojaka, ki pa je napad preživel. Prisodilo mu je tudi petletni izgon iz države po prestani zaporni kazni, poroča Dnevnik.

Tako obtoženi kot oškodovanec sta na sojenju pojasnila, da se poznata že leta in sta v prijateljskih odnosih, med njima pa naj ne bi bilo nesoglasij. Oškodovanec je v sodni preiskavi omenil, da naj bi imel Adauri težave z obvladovanjem jeze, pri čemer je bil nasilen do nekega drugega azilanta. Teden pred poskusom umora naj bi se tudi stepla.

Oškodovanec je povedal še, da ima obtoženi že dolgo psihične težave, zaradi česar naj bi ga v Alžiriji že hospitalizirali. Sodni izvedenec sicer psihične motnje ni potrdil, pojasnil pa je, da ima obtoženi osebnostno motnjo, saj je izrazito manipulativen in se pogosto odzove z agresijo, je še poročal Dnevnik.

Tožilstvo je Adauriju očitalo, da je 12. aprila v azilnem domu začel z nožem zabadati na postelji spečega rojaka in ga poskušal ubiti na zahrbten način. V različne dele telesa ga je zabodel najmanj enajstkrat, dejanje pa je ostalo pri poskusu umora, ker je oškodovanec zbežal v kuhinjo azilnega doma in so mu nudili prvo pomoč, varnostniki pa so Adaurija uspeli ustaviti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija