Štirim občinam prve energetske izkaznice

Energetska agencija za Podravje je občinam, ki aktivno delujejo na področju trajnostne energije, ob današnjem srečanju županov s tega konca, podelila prve energetske izkaznice. Prejeli so jih župani Mestne občine Maribor ter občin Miklavž na Dravskem polju, Ruše in Poljčane.

Namen današnjega srečanja županov je bil sicer razprava o novostih, težavah in izzivih, s katerimi se vsakodnevno srečujejo občine na področju trajnostne in učinkovite rabe energije, ter uvajanju obnovljivih virov energije. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki sektorja za ukrepe učinkovite rabe energije (URE) in uporabe obnovljivih virov energije (OVE) pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Predstavnikom lokalnih skupnosti so predstavili okvirje energetske politike z novim energetskim zakonom, smernice nove finančne perspektive na področju trajnostne energije in projekt pridobivanja energetskih izkaznic.

Energetska agencija za Podravje deluje že osmo leto in občinam nudi celovito energetsko upravljanje ter pomaga pri izvajanju zakonodajnih nalog in načrtovanju energetskega razvoja. Z omenjenimi aktivnostmi skrbi, da občine lahko sledijo tako okoljskim ciljem kot finančnim prihrankom, s tem pa postaja energija priložnost na poti uspešnega gospodarskega razvoja lokalnih skupnosti in regije.

Deli novico:

palinko |  12 .02. 2014 ob  18: 12
in sedaj ? kaj bodo prve štiri občine naredile z energetsko izkaznico; če so energetske izkaznice barvno lepo usklajene jih lahko dajo na steno namesto slike; isto delajo propadajoče firme s certifikati odličnosti ISO50000
očitno še nismo dosegli dna; dokler imamo denar za preseravanje nam ni hudega (vsaj za javni sektor ki se financira z zadolževanjem); hudo bo za naše potomce ki jih teh kreditov lahko reši samo 3.svetovna vojna