STRANKE NALETELE NA ZAPRTA VRATA: To je bil razlog, zakaj glavna koprska lekarna nekaj časa ni obratovala

Koper

Potem ko smo ta teden razkrili, da so okužbe tudi med zaposlenimi v Obalnih lekarnah, smo danes prejeli še informacijo, da naj bi zaprli poslovalnico na Titovem trgu. Temu nam je pritrdila direktorica Katja Gombač Aver, pojasnila pa je tudi, zakaj je do zaprtja prišlo.

V tem tednu smo že poročali o okužbah med zaposlenimi v Obalnih lekarnah, po naših informacijah naj bi ena izmed okuženih oseb delala v lekarni na Titovem trgu. Danes pa smo izvedeli, da naj bi prišlo do zaprtja poslovalnice, kar nam je direktorica Obalnih Lekarn Koper Katja Gombač Aver tudi potrdila.

Pri tem nas je zanimalo, kdaj so jo zaprli in zakaj je do zaprtja prišlo, pa tudi ali je zaprtje poslovalnice povezano z okuženima farmacevtoma, o katerih smo poročali.

Katja Gombač Aver

Kdaj točno in koliko časa je bila koprska lekarna zaprta, nismo izvedeli, je pa Gombač Averjeva povedala, da so v dopoldanskem turnusu preventivno izvajali čiščenje in razkuževanje prostorov, ker je bila danes zaznana možnost prenosa potencialne nove okužbe. To je bil tudi razlog, da je bila ta lekarniška enota nekaj časa zaprta. Pojasnila pa je tudi, da zaprtje lekarne ni povezano z zaposlenima farmacevtoma, o katerih smo poročali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  04 .12. 2020 ob  07: 33
Nimaš kaj, tam so strokovnjaki.