TAKO BO SDS KAZNOVALA NEPOSLUŠNE POSLANCE: Med drugim se bodo morali presesti v zadnjo klop

Slovenija

Poslanci stranke SDS Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh bodo kaznovani, ker niso hoteli podpisati zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot poslanci in člani SDS. 

Na torkovi seji izvršilnega odbora Slovenske demokratske stranke (SDS) je bila na predlog vodje poslanske skupine Jelke Godec sprejeta odločitev, da bodo Logar, Irglova in Kaloh kaznovani tako, da bodo morali sedeti v zadnji klopi, razpravljali bodo lahko le še v redkih primerih, na seje poslanske skupine pa niso več vabljeni. Še ta teden naj bi ostali tudi brez članstva v delovnih telesih državnega zbora in v mednarodnih delegacijah, poroča Siol.

Izvršilni odbor SDS je poslancem predlagal, naj podpišejo zavezo, da bodo delovali kot poslanci in člani SDS do konca mandata. Predlog je prišel po napetostih med stranko in Anžetom Logarjem zaradi njegovega političnega delovanja in udejstvovanja v Platformi sodelovanja.

Izvršilni odbor je konec lanskega leta sicer ocenil, da ni več nikakršnega dvoma, da Logar ustanavlja svojo stranko. Predsednik SDS Janez Janša je nato javno izpostavil dogovor poslanske skupine, da Logar do konca leta razčisti statusne zadeve.

Omenjeni poslanci bodo na plenarnih sejah državnega zbora v prihodnje lahko razpravljali samo še v primeru delitve preostalega časa, na seznam razpravljavcev pa jih SDS ne bo več uvrščala. Sicer bodo lahko izrazili svoje mnenje ob glasovanjih, vendar le v lastnem imenu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .03. 2024 ob  18: 19
Janša je ostal brez najboljših. Ostali so mu Gims,Brejvik,Bah,Mahnič,Hojs, in ostala navlaka. Janez se usro!
Šperjo |  07 .03. 2024 ob  16: 22
10
pravilno ,
pa kot kazen v zvezek 1000 x napisati z tiskanimi črkami * JANEZ JE VELIK * ............ heheehehheeh