TERŠEK BEOVIĆEVI PREDLAGAL "DVOBOJ": Poraženec bi vrnil doktorat

Slovenija

Infektologinja in članica strokovne skupine Bojana Beović je v petek, po sestanku pri predsedniku Borutu Pahorju, ocenila, da je precepljenost slabša med manj izobraženimi, s tem pa razjezila marsikoga. Med tistimi, ki niso mogli mimo njene izjave, je tudi pravnik Andraž Teršek. Slednji je Beovićevo pozval k "dvoboju" v izobraženosti.

Teršek je Beovićevi v zapisu na družbenem omrežju Facebook najprej v branje ponudil študijo MIT, ki dokazuje ravno nasprotno, kot trdi slovenska infektologinja. "Študija iz MIT popolnoma demantira, kakšen sloj ljudi je skeptičen do epidemije in ukrepov. Ampak, kaj je nek mali MIT v primerjavi z dr. Beović," je sarkastično zapisal pravnik in nadaljeval:

"Žal mi je, da še naprej govorite na pamet (v narekovajih) in kategorično o zadevah, o katerih je vaša skromnost kristalno očitna. Kar so vam že povedale nadvse ugledne 'kolegice' znanstvenice s področja medicine in zdravstva. Večkrat."

Beovićevo je nato javno vprašal in povabil, če bi se soočila z javnim preizkusom izobraženosti in t. i. IQ testom. "Potem bi temu testu dodala še t. i. test moralnega razvoja. Za oba," predlaga Teršek.

V prvotni objavi, ki jo je nato popravil, je za "poraženca" predlagal kazen: "Tisti od naju, ki pri teh treh preizkusih doseže slabši rezultat, se zaveže, da nikoli več nikjer in na nobeno temo ne nastopi pred javnostjo /.../ ter da vrne doktorat."

"Da, tokrat sem se spustil prenizko. Priznam," je še zaključil.

"Eni podatki kažejo, da se ne cepijo ljudje, ki so manj izobraženi. Kot taki so pogosteje žrtve različnih proticepilskih...

Objavil/a Dr. Andraž Teršek dne Petek, 10. september 2021

Spomnimo, Beovićeva je v petek po sestanku pri predsedniku države ocenila, da je precepljenost slabša med manj izobraženimi in deprivilegiranimi. "Ljudem bi se morali približati in razlagati, zakaj je cepljenje primerno," je med drugim povedala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
4ugoketo |  13 .09. 2021 ob  17: 02
@jast
Romuni in Bolgari so tradicionalno nezaupljivi do svojih vladnih institucij.
Zgodovinsko gledano, zelo razumljivo.
Tako da slaba precepljenost nima prav velike povezave z izobrazbo, ali ne?
4ugoketo |  13 .09. 2021 ob  16: 54
Slovenska infektologinja Beović
je verjetno mislila tudi na ivisoko zobraženega srednješolca Billa Gatesa,
ki je lansko leto na prvem programu nemške ARD rekel, da je treba cepiti 7 Miljard ljudi.....etc...
Na, če je tako rekel strokovnjak za viruse, bo že držalo.
In gospa je verjetno majčekeno v tej ekipi .
Če gospa zagovarja cepljenje otrok, se verjetno brez maske
niti v ogledalo ne more pogledati.

japajade |  13 .09. 2021 ob  13: 45
15
Iz spodaj navedenih presežkov uma posameznikov je razvidno, da Teršku, navkljub trudu se spustiti nizko zgolj v želji razumevanja tistih, s prepoznavnim pomankanjem zdrave pameti in razsodnosti, enostavno, ni uspelo, kajti nižje res ne gre!
Nekdo, nevredno omembe ”nicka” je deal, da je Teršek užaljen zgradi US, četudi vsak koliko toliko poučen ve, da je Beovičeva s svojo nesposobnostjo prišla na položaj, ki ga zaseda zgolj zaradi podpore sedanji politiki in nič drugega, Teršek pač ostaja načelen in se ukvarja zgolj z ustavnim pravom, kar sedanji politiki in kvazi strokovnjakom za epidemijo ni povšeči, saj se oni zavestno in s podporo vladajoče politike ukvarjajo s stroko, katera je bila odstranjena marca 2020 iz vseh možnosti odločanja ali posredovanja relevatnih predlogov javnosti! Toliko o razliki, zakaj npr. Danska odpravlja vse omejitve zaradi visoke preceplenosti in vodenja epidemije s strani prave stroke (epidemiologi), v Sloveniji pač zaradi vodenja epidemije kvazi strokovnjakov za epidemijo (družinski zdravniki, zdravniki internisti, onkologi, infektoologi, mikrobiologi, ...... ) uvajamo nove omejitve!
jast |  13 .09. 2021 ob  08: 07
v EU je največ doktorjev in genijev v bolgariji in romuniji, ker imata najnižjo precepljenost, medtem ko na severu evrope mrgoli, okoli 75 procentov ljudi, ki nimajo končan niti 2 razred osnovne šole.....tako razumem terčka
kokodek |  12 .09. 2021 ob  20: 01
obsedenci s FB, tviterjem in samim sabo ( velja za oba in še mnogo drugih, ki nam na žalost celo vladajo)
vseved |  12 .09. 2021 ob  17: 21
-39
Teršek je kaliber ala Potrč.
td |  12 .09. 2021 ob  16: 55
-39
Oh, kako je nekdo užaljen, da ni prišel do US. Takrat se mi je zdela krivica, takšen karakter pa kot ga je vmes pokazal pa pravi, da je bilo čisto prav.

Drugače tokrat povsem na strani Beovičeve.
Imperio  |  12 .09. 2021 ob  12: 33
17
Teršek najprej vrže rokavico potem hitro vzame nazaj besedo.
In škoda je narejena. To je bil mogoče
njegov cilj?
Rad pove, da želi bit najpametnejši v državi tej.

Bolj ko si izobražen manj ima koristi od tebe družba in država. V skupnosti se ti IQ- jevci pogosto postavijo višje od samega boga.
Pristanejo v klapi parazitov in ukazujejo kako bi se morali drugi obnašati. Če se ne strinjaš z njimi te imajo za sovražnika.
Ne zaničevat poklic drugih.
Več medsebojnega spoštovanja si želimo
magik |  12 .09. 2021 ob  12: 16
31
Spoštovani gospod Teršek, resnično cenim vaša prizadevanja v tem korona času... vendar menim, da ste se tokrat resnično spustili na za vas presenetljivo nizek nivo.

"Eni podatki kažejo, da se ne cepijo ljudje, ki so manj izobraženi. Kot taki so pogosteje žrtve različnih proticepilskih kampanj in različnih teorij zarote," je povedala dr. Bojana Beović.

MIT študija najbrž ni edina tovrstna študija ki obstaja...zanimivo bi bilo izvedeti na katere/čigave podatke se gospa Beović sklicuje. Gospa namreč ne trdi, da so ljudje, ki se ne cepijo manj izobraženi...govori o enih podatkih, ki tako kažejo.
Sicer pa...stopnja izobrazbe ne pove kaj dosti o inteligenci...
___________________________________________________
Inteligentnost in osebnost
Pojem inteligentnosti temelji na statističnih faktorskih raziskavah in odkritju g faktorja, ki predstavlja prirojeno, splošno mentalno sposobnost (IQ). Vendar nam ta ne pove, kako ljudje osvajajo znanje, kako ga praktično uporabljajo in kako povečujejo svoje sposobnosti. Za doseganje umskih dosežkov so poleg različnih inteligenc prav tako pomembni motivacija, vztrajnost in radovednost. Inteligentnost že dolgo ne pomeni samo sposobnost osvajanja in upravljanja šolskega znanja, temveč ima še mnoge druge praktične razsežnosti. Koliko je človek inteligenten se odkriva v vsakdanjem življenju pri delu, v medosebnih odnosih in pri reševanju vsakodnevnih praktičnih problemov.
Prav vsi ljudje, ki smo zdravi in sposobni upravljati lastno življenje, smo dovolj inteligentni in nadarjeni, da se lahko naučimo vsega, kar bi radi znali, kar se želimo naučiti in v kar smo pripravljeni vložiti nekaj truda, časa in pozornosti.
Poleg šolske IQ inteligence je prav tako pomembna čustvena inteligentnost, to je zmožnost prepoznavanja, razumevanja in regulacije čustev.
Socialna inteligentnost pomeni spretnost v medosebnih odnosih, učinkovitost v komunikaciji, reševanju medosebnih problemov, razumevanje sebe in drugih v socialnih situacijah, zmožnost empatije ipd.
Moralna (duhovna) inteligentnost je zmožnost razlikovati med dobrim in slabim v moralno etičnem smislu in zmožnost odločati se v korist tudi drugim ljudem, ne samo sebi.
Modrost ne pomeni samo inteligentnosti, ampak tudi bogastvo znanja, življenjskih izkušenj, emocionalne in osebnostne zrelosti, moralnega delovanja in intuicije. Modrost omogoča razumevanje in sprejemanje kompleksne situacije, uspešne izbire, odločitve in prilagoditev okolju. Narašča od otroštva in adolescence v odraslo dobo in se s starostjo praviloma ne zmanjšuje.
Bella |  12 .09. 2021 ob  10: 50
23
Globok poklon, prof. Nic ne bo iz tega, ker "gospa" se vedno vedri in oblaci na trenutno zmagovalni strani.
Ko je mravlja zacela popravljati razsuto mravljisce, ji je ptic rekel, da nima smisla in ji ne ni uspelo. "Mogoce mi ne bo uspelo, sem vsaj vedela, da sem bila na pravi strani!"
"Gospa" je ze koncala sole, solo etike, morale, dobrosrcnosti, neskodovanja pa prespricala.
Btw, kaj je z 9.7 mio $ o katerih je pisal necenzurirano?
Obala1 |  12 .09. 2021 ob  10: 24
47
Vse več oseb odprto govori kako vlada zavaja in manipulira …bravo Teršek