TIMI ZAJC JE SVETOVNI PRVAK!! Na veliki skakalnici v Planici z daljavo 137 metrov pometel s konkurenco (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc (287,5 točke) je na domačem svetovnem prvenstvu v Planici na veliki napravi postal svetovni prvak. To je četrta zlata kolajna za Slovenijo v zgodovini nordijskih SP ter drugo odličje na tem prvenstvu. Srebro je osvojil Japonec Ryoyu Kobayashi (276,8), bron pa Poljak Dawid Kubacki (276,2).

Po prvi seriji drugouvrščeni Zajc je v finalu znova skočil sijajno in pristal pri 137 m. S tem je zanesljivo prevzel vodstvo, nato pa čakal le še na vodilnega po prvi seriji Kobayashija.

Ta je imel 0,7 točke naskoka pred 22-letnikom iz Hramš, v finalu pa je japonski šampion skočil 129,5 m v nekoliko močnejšem vetru v hrbet, a vseeno ohranil drugo mesto. Tretji je bil Kubacki, ki je pridobil eno mesto in Poljski priskakal še drugo kolajno na moških posamičnih tekmah.


V finalu je bolje skočil Anže Lanišek (263,1). S 133 m dolgim skokom je s 14. mesta napredoval na 11. V prvi seriji je imel poleg Poljaka Dawida Kubackega najslabše razmere v zraku.


Žiga Jelar
(251,8) je v finalu napredoval za dve mesti in končal kot 16. za najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Pred tem je najvišje posegel do 23. mestom. Domen Prevc (246,8) je v svojem sploh prvem finalnem nastopu na svetovnih prvenstvih zasedel končno 21. mesto.


V soboto bo na sporedu še zadnja skakalna preizkušnja na SP v Planici. Ob 16.30 bo na vrsti ekipna tekma skakalcev na veliki napravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija