TO SO NAJBOLJŠA PODJETJA V NAŠI REGIJI: "V Sloveniji se moramo učiti od primorskih občin" (FOTO)

Slovenija

Hidria, Vitanest in Te.sis so po izboru strokovne komisije v svojih kategorijah podjetja leta 2022 na Primorskem. Posebni priznanji sta prejela Intra Lighting in združenje Po Primorsko. Nagrade, ki jih v sodelovanju s primorskimi gospodarskimi zbornicami podeljujejo Primorske novice, so podelili v četrtek v Vili Vipolže.

"Podjetja ste tista, ki z zaposlovanjem prispevate k socialni stabilnosti ter povečanju kakovosti življenja prebivalcev. Vplivate na izboljšanje infrastrukture, dvigate kakovost bivanja, z investicijami in projekti spodbujate razvoj v svojem okolju," je na četrtkovi prireditvi izpostavil njihov direktor Janez Pavčnik.

Zbrane je nagovoril tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki je poudaril, da se Primorska ponaša z največjim deležem hitro rastočih podjetij. "V regiji se veliko vlaga v znanost in tehnologijo, gospodarstvo pa ima tudi podporo lokalnega okolja. V Sloveniji se moramo učiti od primorskih občin," je povedal. Obljubil je, da bo ministrstvo več pozornosti namenilo spodbujanju start-up ekosistema in zagonskih podjetij.

Med velikimi je podjetje leta 2022 postalo spodnjeidrijska Hidria, ki v vseh svojih enotah razvoj in inovacije usmerja v zeleno tehnologijo v avtomobilski in industrijskih panogah. Letos zaključuje gradnjo prvega dela sto milijonov evrov vrednega tehnološkega centra s proizvodnjo statorskih in rotorskih lamel za e-vozila, ki bo, ko bo čez pet let končan, dodano vrednost na zaposlenega dvignil na 100.000 evrov.

"To je priznanje vsem 2153 zaposlenim, ki soustvarjajo uspešno zgodbo Hidrie," je dejal glavni direktor Hidrie Bojan Gantar. Kot so danes sporočili iz podjetja, si bodo tudi v prihodnje prizadevali za uspešno poslovanje in v enaki meri tudi za odgovoren odnos do zaposlenih ter vseh lokalnih skupnosti, v katerih delujemo.

Novogoriški distributer za klimatske naprave, toplotne črpalke, rekuperatorje toplote s prezračevanjem, bakrene cevi in konzole za namestitev teh naprav Vitanest je primorsko podjetje leta 2022 med srednjimi podjetji. Med mikro in majhnimi podjetji si je naziv prislužilo sežansko podjetje Te.sis, ki letos praznuje 14 let uspešnega delovanja na trgu plastičnih granulatov.

Podelili so še posebni priznanji. Po izboru bralcev Primorskih novic si ga je zaslužila Intra Lighting iz Šempetra pri Gorici, pomemben igralec na svetovnem trgu razsvetljave, ki je prisoten v 65 državah sveta. Po izboru ČZD Primorske novice pa si ga je zaslužilo združenje Po primorsko, ki povezuje 11 podjetij in kmetijskih zadrug z vse Primorske, ki skupaj zaposlujejo približno 1600 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija