TRAGEDIJA NA GLASBENEM FESTIVALU: Raper umrl na odru (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na glasbenem festivalu Ultra South Africa, ki se je odvijal v Cape Townu, je prišlo do tragedije, ko je med izvajanjem svoje glasbe na odru nenadoma umrl Costa Titch. Po poročanju medijev, kot so BBC, CNN, The Guardian in Sky News, organizatorji festivala še niso podali uradne izjave glede vzroka smrti, a so izrazili sožalje družini in prijateljem umetnika.

Costa Titch, rojen kot Costa Tsobanoglou, je bil znan po svojih izjemnih glasbenih dosežkih, ki so ga postavili v ospredje ne samo v Južni Afriki, ampak po vsem svetu. Njegov hit "Nkalakatha" je bil priljubljen med poslušalci različnih starostnih skupin, sodeloval pa je tudi s številnimi priznanimi južnoafriškimi glasbeniki. Postal je eden od najbolj iskanih in priljubljenih raperjev v državi.

Smrt raperja je pretresla njegove oboževalce in sprožila številne razprave o varnosti na glasbenih festivalih. Organizatorji glasbenih dogodkov so pozvani, da zagotovijo ustrezne ukrepe za varnost in dobro počutje izvajalcev in obiskovalcev ter se izognejo morebitnim tragedijam. Poleg tega so se po smrti Coste pojavile tudi številne pobude za izboljšanje mentalnega zdravja glasbenikov in ozaveščanje o stresu, ki ga doživljajo pri svojem delu.

Kot je navedla družina umetnika v svoji izjavi, je bil Costa Titch zvest svoji strasti in poslanstvu, da ustvarja glasbo, ki navdihuje in zbližuje ljudi. Njegov prispevek k južnoafriški glasbeni sceni in dediščina bosta ostala v spominu številnih oboževalcev po vsem svetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  17 .03. 2023 ob  13: 41
Iznenaditis