UMOR NA OPČINAH DOBIVA NOVE RAZSEŽNOSTI: Morilci bi skoraj ubili tudi zlatarjevo mater

Kronika

Razreševanje umora 75-letnega Alda Carlija se nadaljuje. Kot smo že poročali, italijanska policija z mednarodno tiralico išče tri srbske državljane, eno žensko in dva moška, ena osumljenka pa je že priprta. 45-letna Ljubica Kostić, prav tako srbska državljanka, naj bi imela v krutem zločinu stransko vlogo. Na dan pa medtem prihajajo nove podrobnosti umora: osumljenci naj bi skoraj ubili tudi zlatarjevo 94-letno mater.

Preiskovalci so v zvezi z umorom 75-letnega Alda Carlija, nekdanjega zlatarja, doslej prijeli eno žensko, ki je bila v tragični noči, 20. decembra, v bližini vile v Ul. Refosco. 45-letna Ljubica Kostić, po rodu iz Beograda, se trenutno nahaja v priporu, njena vloga v zločinu pa še ni povsem jasna. Preiskovalci so medtem izsledili ime in priimek še ene osumljenke, ki jo poleg dveh moških iščejo z mednarodno tiralico. Šlo naj bi za daljno sorodnico Kostićeve, piše Primorski dnevnik. In ravno ta druga osumljenka naj bi bila osrednji lik v preiskavi. Istovetnost drugih dveh rojakov, ki zaokrožujeta kriminalno četverico, še preverjajo. Preiskovalci domnevajo, da so se trije osumljenci po umoru odpravili v tujino, morda ravno v rodno Srbijo, iščejo jih sicer tudi v Italiji.

Po neuradnih informacijah naj bi bili tisto jutro vsi namenjeni v Beljak, kjer naj bi Carli preselil denar z enega bančnega računa na drugega. Ob tem so ga Srbi pretepli in zadušili. Ali mu niso zaupali, ali so sumili, da jih hoče prevarati, ali pa so ga preprosto izsiljevali, še ni znano. Na dan pa je pricurljala nova podrobnost: napadalci naj bi skoraj ubili tudi Carlijevo 94 let staro mater. Njegova žena, ki se je med zločinom nahajala v zgornjem nadstropju, naj ne bi slišala ničesar, piše dnevnik.

Kot je pojasnil vodja tržaškega mobilnega oddelka policije Giovanni Cuciti, je vse "predmet preiskave in je marsikaj treba še preveriti." Kot pravi, je treba tudi izjave tržaške Srbkinje, ki pravi, da je imela v zameno za dragulje s Carlijem večkrat spolne odnose in da se je njena rojakinja, ki jo sedaj iščejo, decembra močno razjezila na Carlija, ker naj bi jo preskromno plačal v okviru nečednih poslov, jemati previdno.

Deli novico: