V BOJU PROTI ŠČURKOM: V Izoli bodo ponovno izvajali dezinsekcijo javne kanalizacije

Izola

Komunala Izola bo v sodelovanju z zunanjim pogodbenim izvajalcem v tednu od 10. do 14. junija ponovno izvedla dezinsekcijo javne kanalizacije na območju občine Izola. To bo druga letošnja dezinsekcija, prva je bila opravljena v aprilu.

Vremenske razmere so letos vplivale na povečan pojav insektov, ki se med drugim zadržujejo tudi v kanalizacijskih ceveh in jaških. Prva obsežna dezinsekcija je bila opravljena meseca aprila, v prihodnjem tednu pa bo izvedena drugič.

Občanom se vselej priporoča, da tudi sami poskrbijo za dezinsekcijo lastnih kanalizacijskih priključkov in interne kanalizacije. K omejitvi širjenja ščurkov lahko bistveno pripomoremo tako, da ostankov hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujemo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč jih odlagamo v za to namenjene zabojnike za biološke odpadke oz. zbiralnike. Pomembno je tudi vzdrževanje čistoče v okolici bivalnih objektov, saj lahko ščurke privabijo tudi morebitni nepravilno odloženi ostanki živil ali hrana za hišne ljubljenčke, postavljena na prostem.

Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev potrebno obrniti neposredno nanje.

Za morebitne dodatne informacije lahko občani pokličejo tudi na Komunalo Izola, in sicer na telefonsko številko 05/66 34 935 (960) ali 05/66 34 950 oziroma pišejo na elektronski naslov kanalizacija@komunala-izola.si.

V primeru neugodnih vremenskih pogojev bo izvedba dezinsekcije premeščena na nov termin.

Deli novico: