V ČASU TROJNEGA UBOJA JE BIL 25-LETNIK DROGIRAN: V krvi je imel metadon in sledi različnih sintetičnih mamil

Kronika

25-letni Filip Zavadlav je bil v času trojnega uboja sredi Splita drogiran, poročajo hrvaški mediji, ni bil pa pod vplivom alkohola. Njegov zagovornik Branko Šerić še ni prejel obvestila o toksikološkem izvidu. V krvi 25-letnika naj bi našli različne substance, sledi metadona in sintetičnih drog.

Kot je za medije dejal zagovornik Šerić, je vprašanje, ali je bil Zavadlav v času storitve kaznivega dejanja prišteven.

Splitsko tožilstvo 25-letniku očita, da je pred mesecem dni po predhodni odločitvi in načrtno, da bi se maščeval večjemu številu oseb iz narkomanskih krogov – ki so preganjali njega in njegovega brata, jima grozili in ju fizično napadali – na črnem trgu nabavil avtomatsko puško in večjo količino streliva.

Branko Šerić

Ob 15.35 je prišel na območje Splita, ki mu pravijo Veli Varoš, ko sta se na motorju pojavila 25-letni Marin Boban in 38-letni Jurica Torlak. Proti njima je izstrelil več nabojev. Boban je bil na kraju mrtev, Torlak je umrl v splitski bolnišnici. Zavadlav je nato nadaljeval pot in nekaj minut kasneje ustrelil 25-letnega Marina Ožića Paića, imenovanega Pajser, ki je sedel na skuterju v sosednji uličici.

V hrbet ga je zadel z dvema nabojema, tretji naboj je zadel avtomobil dvojice mladih, ki sta se slučajno znašla v bližini.

Skupaj je izstrelil 36 nabojev, med potjo domov pa je nato odvrgel kalašnikov. Po morilskem pohodu je odšel v družinsko stanovanje na Skalicah, kamor je kmalu zatem poklical uslužbenec Centra za socialno delo. Ta je na posnetku, ki se je razširil tudi v medijih in na katerem se vidi mladeniča s kalašnikom, prepoznal Zavadlava. Ko je prišel domov, tako tožilstvo, je dejal očetu: "Naredil sem veliko zlo."

Uslužbenec Centra za socialno delo se je z očetom dogovoril za srečanje v lokalu 'Borsalino' v neposredni bližini, kjer je bila z njegovim posredovanjem tudi dogovorjena predaja 25-letnika policiji ob 18.20.

Dva dni kasneje so mladeniča premestili v zagrebško zaporniško bolnišnico. Pripor mu je sodišče odredilo zaradi ponovitvene nevarnosti. Kot je znano, več dni pred dogodkom ni niti spal niti jedel.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  12 .02. 2020 ob  10: 07
-1
Neprištevnost nebi smela biti opravičilo, če te drugi ne spravijo v stanje neprištevnosti. Drugače naj bo neprišteven tudi sodnik in Rabelj ki bo mulca obesil, pa smo kvit.