V HOTELU V FIESI NAMESTO BAZENA HOTELSKE SOBE: Inšpektorji so jih prepovedali uporabljati

Slovenija

Gradbeni in tržni inšpektorji so v skupnem nadzoru nad gradnjo in uporabo gostinskih objektov odkrili številne kršitve. Veliko objektov denimo ni imelo ustreznih upravnih dovoljenj, so sporočili iz Inšpektorata RS za naravne vire in prostor. Med drugim so odkrili nezakonito spremembo namembnosti hotelskega bazena v sobe.

Skupna akcija gradbene in tržne inšpekcije je bila usmerjena v nadzor in uporabo gostinskih stavb, med katere spadajo hotelske in podobne gostinske stavbe ter druge gostinske stavbe za kratkotrajno nastanitev.

Gradbena inšpekcija je na predlog tržne pregledala 10 gostinskih stavb in odkrila več nepravilnosti. Med drugim so ugotovili nezakonito spremembo namembnosti bazena v hotelu v Fiesi v hotelske sobe, zato so hotelu prepovedali prizidek s šestimi hotelskimi sobami prepovedali uporabljati.

Med drugim so začeli postopek upravne izvršbe za gostinski obrat, ki mu je bila že leta 2012 izdana odločba za ustavitev nadaljnje gradnje. Objekti so bili tako uvrščeni na seznam za odstranitev.

V poslovni stavbi Tobačna v Ljubljani so ugotovili, da je večje število apartmajev predelanih iz pisarn, ki jih tržijo različni pravni subjekti. Zaradi uporabe delov stavbe za stanovanjski namen, za kar objekt nima pridobljenega pravnomočnega gradbenega dovoljenja, že teče inšpekcijski postopek, so zapisali.

Prav tako gradbena inšpekcija vodi inšpekcijski postopek zaradi domnevno nezakonito izvedenih posegov v celotnem poslovnem objekt na Tržaški v Ljubljani. Inšpektorji so namreč ugotovili, da poslovni objekt nima ne gradbenega ne uporabnega dovoljenja. Inšpekcijski postopek še ni zaključen.

Prav tako eden od ljubljanskih gostincev ni imel pravnomočnega gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo pohodne strehe pritlične stavbe obstoječega objekta in gradnjo stopnic. Inšpektorji so mu odredili, da mora vzpostaviti prejšnje stanje, a se je gostinec pritožil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija