September bo v Izoli obarvan z bakalajem oz. polenovko na belo, ki predstavlja nepogrešljiv del hladnih istrskih predjedi. Od danes pa vse do 26. septembra bo 14 izolskih gostiln v okviru dnevov bakalaja ponujalo izvirne menije s to jedjo, so zapisali v Turističnem združenju Izola.
V IZOLO NA RAZVAJANJE BRBONČIC: September bo obarvan z bakalajem
Izola
Sezono kulinaričnih akcij so v Izoli junija otvorili z dnevi domačih pedočev oz. klapavic, po vročem poletju pa si bodo obiskovalci Izole lahko privoščili bakala.
Dnevi bakalaja so v letošnjem letu druga kulinarična akcija, v kateri se pod skupno kulinarično tematiko združujejo izolski gostinci.
Bakala je lahko veliko več kot ribji namaz, poudarjajo v turističnem združenju in dodajajo, da si brez bakalaja obiska istrskih restavracij skoraj ne znamo predstavljati, saj velja za nepogrešljivo predjed.
Komentiraj
Imperio |
12 .09. 2021 ob 18: 40
-1
Pridemo v Izolo
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
V ISTRI STRMOGLAVIL JADRALNI PADALEC: 62-letni inštruktor letenja utrpel poškodbe
M.U.
-
danes ob 18:45
Novo iz Slovenije
POVEČANA STOPNJA OGROŽENOSTI: Podaljšan je nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko
M.U.
-
danes ob 07:45
TEŽAVE SE ZAOSTRUJEJO: Sindikat policistov pričakuje ukrepe za zaščito integritete policije
A.P.
-
20.12.2024 ob 20:24