V KOPRU OTVORITEV RAZSTAVE HRVAŠKEGA UMETNIKA NEMANJE CVIJANOVIĆA: Dela bodo na ogled na štirih lokacijah, tudi v Piranu

Koper

V Galeriji Loža Koper bodo danes ob 12. uri odprli pregledno razstavo del hrvaškega multimedijskega umetnika Nemanje Cvijanovića z naslovom Trg neravnodušnih. Razstava bo prva večja predstavitev del avtorja v Sloveniji in širšem evropskem kontekstu.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo prostorsko in vsebinsko obsežna razstava v produkciji Obalnih galerij Piran razstavljena na štirih razstaviščih dveh obalnih mest.

Dela Cvijanovića bodo na ogled v koprskih galerijah Loža in Meduza ter v Mestni galeriji Piran. Ob tem bodo prvič v sklopu razstav Obalnih galerij Piran dela razstavljena tudi v koprskem Skladišču Libertas. "Sodelovanje se je zgodilo zaradi odprtosti Občine Koper do našega dela, kar nas zelo veseli," so pojasnili za STA.

????Pestro programsko leto 2023 Obalnih galerij se v Kopru in Piranu začenja s pregledno razstavo hrvaškega umetnika...

Objavil/a eKoper dne Četrtek, 23. marec 2023

Kot so zapisali na spletni strani, kjer so dela predstavljena tudi po posameznih razstaviščih, je v Skladišču Libertas Cvijanović udejanjil tisti del umetniške biti, v kateri je prepoznan kot značilni predstavnik estetike aktivizma.

Nemanja Cvijanović se sicer uvršča med vodilne hrvaške umetnike srednje generacije, ki so dejavni v domačem, predvsem pa v mednarodnem prostoru. Deluje na polju videa, fotografije, performansa in konceptualne umetnosti.

Nemanja Cvijanović: Trg ne ravnodušnih - tiskovna konferenca/La pizza dei non indifferenti - conferezna stampa/The square of the un-indifferent - press conference.

Objavil/a Obalne galerije Piran dne Petek, 24. marec 2023

Razstava je rezultat avtorjevega izbora ključnih del ustvarjalno in razstavno plodnega obdobja zadnjih dveh desetletij. Na ogled bo širok razpon medijev, ki jih uporablja pri svojem delu, razpored po različnih lokacijah pa ne sledi kronološkemu zaporedju.

V sodelovanju s piransko turistično agencijo Maona bo danes organiziran tudi brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Koper-Piran-Koper za ogled razstave v Mestni galeriji Piran.

Razstava bo na ogled do 21. maja. V času trajanja razstave bodo organizirana občasna vodstva in strokovne delavnice za študente vizualnih praks Univerze na Primorskem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija