V požaru popolnoma zgorelo šest stanovanj

Slovenija

V sobotnem požaru v večstanovanjski stolpnici v Domžalah so popolnoma zgorela štiri stanovanja v 12. nadstropju in dve v 11. nadstropju, ostala stanovanja pa so zalita z vodo. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli milijon evrov škode, so danes pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, vzrok požara - zagorelo je na ostrešju stolpnice - še ugotavljajo. Policisti in kriminalisti pa so v jutranjih urah ob sodelovanju s požarno inšpekcijo in drugimi službami začeli ogled kraja požara.

 

O požaru na Ulici Matije Tomca v Domžalah je bila ljubljanska policijska uprava obveščena v soboto nekaj pred 15. uro. Okoli 150 gasilcem iz 11 gasilskih društev pa je požar uspelo lokalizirati nekaj po 18. uri.

Poškodovan policist

Iz stanovanjskega bloka so zaradi požara evakuirali okoli 150 ljudi. Nihče od stanovalcev ni bil poškodovan, zaradi vdihovanja plina pa je bil v Univerzitetni klinični center Ljubljana odpeljan policist, ki so ga po pregledu že odpustili iz zdravniške oskrbe.

Po poročanju medijev je večina prebivalcev stolpnice noč preživela pri znancih ali prijateljih, za tiste, ki te možnosti nimajo, pa je civilna zaščita organizirala prenočišča v bližnjih hotelih in penzionih.