V RIMU NAMESTO ROPRETA VINČIĆ: Evropska odbojkarska zveza je odobrila zamenjavo igralcev

Slovenija

Nesrečni dogodek na obračunu s Poljaki – slednji so nato tekmo dobili s 3:1 – se je zgodil pri izenačenju na 1:1 v nizih in po rezultatu 12:12 v tretjem nizu. Ropret je po poskusu bloka pristal na stopalu poljskega odbojkarja Aleksandra Šliwke in si zvil gleženj. Z igro tedaj ni mogel nadaljevati, obenem pa ekipi ne bo mogel pomagati niti na sobotni tekmi za bron, na kateri se bo Slovenija ob 17.30 v Rimu pomerila s Francijo.

"Gregor si je zvil gleženj. Po tekmi smo v bolnišnici opravili rentgensko slikanje, ki ni pokazalo poškodb kostnine, dodatne odgovore o zahtevnosti poškodbe pa bomo dobili po pregledu z magnetno resonanco, ki bo predvidoma opravljana tekom petka. Gregor je že v oskrbi reprezentančnih fizioterapevtov, ki bosta v prvi vrsti skušala ublažiti oteklino, po rezultatih druge preiskave pa se bomo lahko odločili, kakšni bodo naslednji koraki rehabilitacije," je o nesrečnem dogodku spregovoril reprezentančni zdravnik Mile Majstorović.

Ker poškodba Ropretu na tem evropskem prvenstvu onemogoča nadaljnje igranje, je evropska odbojkarska zveza odobrila zamenjavo igralcev. V Rim v petkovem popoldnevu prihaja izkušeni Dejan Vinčić, ki je po končani klubski sezoni opravil operacijo komolca. 36-letni podajalec je na reprezentančnih treningih v pripravah na evropsko prvenstvo začel kovati povratek na igrišča, v zadnjem obdobju pa nato treniral pri novih klubskih delodajalcih iz Bukarešte.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija