V TEKU PRED BIKI ZNOVA VEČ POŠKODOVANIH: Festival vsako leto privabi več tisoč ljudi

Svet

Tudi drugi dan festivala San Fermin v španski Pamploni je bilo v tradicionalnem teku pred biki poškodovanih več ljudi. Šestim nedeljskim poškodovancem se je danes pridružila šesterica novih. Poškodbe so večinoma utrpeli med padci, čeprav so organizatorji tlakovce v starem delu mesta poškropili s protizdrsno učinkovino. Poškodoval se je tudi en bik.

Ranjeni bik si je med pregonom v mestu na severu Španije odbil del svojega roga, poročanje španskih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Festival, ki bo potekal do 14. julija, so odprli v soboto s tradicionalno izstrelitvijo rakete z balkona mestne hiše. Prvi tek z biki se je odvil v nedeljo.

Prav teki predstavljajo vrhunec svetovno znanega festivala, ki v mesto z 200.000 prebivalci vsako leto privabi več tisoč ljudi. Vsako jutro se na stotine ljudi poda na 850 metrov dolg tek pred šestimi biki, ki so težki tudi do 600 kilogramov, po ozkih ulicah starega mesta do mestne arene. Bike nato zvečer v areni ubijejo bikoborci.

Festivalu zaradi nehumanega ravnanja z biki nasprotujejo številne organizacije za pravice živali. Tudi letos so protestirali pred začetkom festivala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija