V VAGONU OSTALI SKORAJ BREZ ZRAKA: S trkanjem in klicanjem so jih rešili sežanski policisti

Kronika

Policisti so v sredo prejeli obvestilo, da so na železniški postaji v Sežani pri pregledu vagonov z žitom odkrili tri ilegalne migrante, ki so nujno potrebovali zdravniško pomoč. Na pomoč so poklicali sami, saj naj bi jim v vagonu zmanjkovalo zraka. Na postaji so jim zato nudili zdravniško pomoč, grelne folije in vodo, so sporočili s Policijske uprave Koper. 

Policisti so s trkanjem po vagonih in klicanjem dejansko našli vagon, v katerem so bili prebežniki, ki so bili že dehidrirani, primanjkovalo pa jim je tudi zraka. Zato so policisti takoj obvestili Zdravstveni dom Sežana. Policisti so v navzočnosti železniškega osebja odprli vagon in ugotovili, da so v njem trije ilegalni prebežniki, ki so zaradi omejitve svežega zraka v prostoru z žitom težko dihali. Zato jim je bila na kraju dogodka takoj nudena zdravniška pomoč.

Z razgovori so ugotovili, da gre za tri državljane Irana brez osebnih dokumentov. Policisti so pregledali tudi ostale vagone, vendar drugih oseb ni bilo. Po opravljenih vseh policijskih postopkih, med katerimi je zdravnica prebežnike ponovno pregledala, jih bodo vrnili na Hrvaško.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija