VAS NAVDUŠUJE GLEDANJE BOŽIČNIH FILMOV? Raziskave kažejo, da ugodno vplivajo na zdravje

Trendi

V decembru se ne zgolj odprejo vrata prazničnega vzdušja, ampak tudi priljubljenih božičnih skladb in filmov. Raziskave kažejo, da imajo božični filmi pozitiven vpliv na vaše zdravje, pri čemer ta korist ne pozna meja prazničnega časa.

Pozitiven učinek čez vse letne čase

Vas navdušuje ogled božičnih klasik, kot so Pravzaprav ljubezen, Škrat, ali Sam doma? Zanimivo je, da to ni le prijetna zabava, ampak ima tudi blagodejen vpliv na vaše zdravje, še posebej, če si takšne filme privoščite skozi vse leto, ne zgolj v prazničnem obdobju.

Druženje ob božičnih filmih krepi odnose

Gledanje božičnih filmov v družbi ali v dvoje lahko poglobi odnose, bodisi družinske ali ljubezenske. Nostalgija, ki jo ti filmi vzbudijo, krepi vezi, hkrati pa poudarja družinske vrednote in tesnejšo povezanost.

Hormoni sreče za daljše in boljše življenje

Strokovnjaki trdijo, da gledanje božičnih filmov spodbuja tvorbo hormonov, odgovornih za vaše dobro počutje. Med ogledom se sprošča dopamin, ključni hormon za pozitivno razpoloženje. Visoke ravni dopamina pripomorejo k občutku sreče, dvigujo razpoloženje ter spodbujajo živahnost, domišljijo in jasnost uma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija