VEČ KOT TONA HRANE ZA ŽIVALI, PRIZADETE V POPLAVAH: Podjetje je donacijo razporedilo med štiri društva

Slovenija

V okviru svetovnega dneva živali je v podjetju Spar ta mesec potekala dobrodelna akcija Veseli repki, iskreni nasmehi, v kateri so zbrali več kot tono hrane za zapuščene živali s poplavljenih območij. Podjetje je donacijo razporedilo med štiri društva, ki skrbijo za te živali.

V podjetju Spar Slovenija so v sklopu svoje tradicionalne akcije že enajsto leto zapored obdarovali male štirinožne prijatelje. Oktobra, ko zaznamujemo svetovni dan živali, so v sodelovanju z dobavitelji zbrali hrano in priboljške ter z njimi razveselili pse in mačke iz štirih izbranih društev, ki so pomagala in še pomagajo živalim na poplavljenih območjih, so sporočili iz podjetja.

Podjetje je donacijo razporedilo med štiri izbrane organizacije: Zavod Zadnje upanje, Društvo Reks in Mila, Društvo proti mučenju živali Koroške ter Društvo za zaščito živali Posavje.

Kot so poudarili v sporočilu za javnost, se v času poletnih poplav, ki so prizadele Slovenijo, v stiski niso znašli le ljudje, temveč tudi številni štirinožci, ki so bili v teh trenutkih še posebej ranljivi in odvisni od človeške pomoči. Nekateri so se ločili od svojega lastnika, kar jim je povzročilo dodatno stisko in tesnobo.

V tem obdobju so jim na pomoč priskočile dobrodelne neprofitne organizacije, ki oskrbujejo zapuščene in pomoči potrebne živali in katerih delovanje je povečini prostovoljno, zato so odvisne od donacij in podpornikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija