V OBČINI BRDA NAJSTAREJŠEMU ŽUPANU ŠE EN MANDAT: Franc Mužič po 28-letih vodenja občine ostaja na položaju

Slovenija

Edini dosedanji župan Občine Brda ostaja Franc Mužič, danes je osvojil svoj osmi mandat. V drugem krogu županskih volitev so mu volivci po delnih neuradnih izidih namenili 58,25 odstotka glasov. Njegov izzivalec, gospodarstvenik Karol Peter Peršolja pa je prejel 41,75 odstotka glasov. Volilna udeležba v tej občini je bila 61,23-odstotna.

Mužič je županski kandidat svoje Liste Franca Mužiča, podprli sta ga tudi stranki SD in Gibanje Svoboda.

76-letni Franc Mužič, ki občino vodi od leta 1994, je pred lokalnimi volitvami napovedal, da bo, če bo izvoljen, to njegov zadnji mandat, v katerem bo izpolnil še zadnje obljube. Med večja projekta, ki ju je sam označil za življenjska, je uvrstil gradnjo športne dvorane na Dobrovem in Spa resorta Brda. Ob tem namerava nadgraditi pomoč kmetijstvu, predvsem vinogradništvu, vinarstvu, sadjarstvu in oljkarstvu.

Cenjeni Brike in Brici! Ganjen sem nad vašim zaupanjem in se vam na tem mestu iskreno zahvaljujem za vaše glasove....

Objavil/a Franc Mužič dne Nedelja, 04. december 2022

Lista Franca Mužiča je v občinskem svetu dobila štiri izmed 16 svetniških mandatov. Po štiri občinske svetnike bosta imeli SDS in Lista ZA Brda, ki je bila predlagateljica drugega županskega kandidata Karla Peršolje. Gibanje Svoboda bo imelo tri svetnike, SD pa enega.

V prvem krogu lokalnih volitev je Mužiču za izvolitev zmanjkalo 44 glasov, volivci so mu takrat namenili 48,57 odstotka glasov. Za Peršoljo je v prvem krogu glasovalo 30,98 odstotka volivcev, za kandidatko SDS in dosedanjo podžupanjo Tejo Jelina pa 20,45 odstotka volivcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija