VERJAMETE V LJUBEZENSKE PRAVLJICE? Ne bi smeli; psiholog razkriva recept za dolgotrajno zvezo

Trendi

Psiholog dr. Ty Tashiro poudarja, da motečih stvari pri ljubezenskem partnerju ne morete spremeniti. Zato svetuje, da se raje osredotočite na vrline. Kot pravi, bi se morali ljudje veliko naučiti iz preteklih zvez, tudi tega, kako izboljšati odnos z novim partnerjem. Da bi pojasnil, kaj je res pomembno za dolgotrajno ljubezen, razkriva dejstva o ljubezni in odnosih ter podeli nasvete, kako delati na tem področju.

Med drugim je ugotovil, da je razveza dobra podlaga za gradnjo boljših odnosov v prihodnosti.

Poleg tega poudarja, da se je iz tistih dogovorjenih zakonov, ki so uspešni, mogoče marsikaj naučiti, ne glede na to, ali sta bila partnerja zaljubljena ali ne. Meni namreč, da skrivnost teh zakonov predstavlja medsebojno dogovarjanje, ki prispeva k večji možnosti, da zakon uspe, tudi če partnerja nista zaljubljena.

Še več, psiholog pojasni, da je verjetje v ljubezenske pravljice zabloda. Mnogo ljudi v takšne pravljice še vedno verjame, čeprav bi jih morali prerasti.

Kot pravi, je rešitev v osredotočenosti na dobre stvari pri partnerju, saj je slabe tako ali tako nemogoče spremeniti.

Dodaja, da je za uspešno ljubezensko zvezo potrebno vznemirjenje in problem je, da večina odnosov sčasoma postane monotonih.

Poleg tega poudarja, da bi bili ljudje, ki vztrajno iščejo sorodno dušo, lahko razočarani, saj nikoli ne bodo našli osebe, ki bi ustrezala vsem njihovim kriterijem.

Za konec svetuje, da če najdete nekoga, ki želi biti z vami v zvezi, ne glede na skupne interese, bodite srečni in uživajte v odnosu, saj ima takšna zveza vedno možnosti za uspeh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija