VINO PRED SPANJEM? Prinaša številne pozitivne učinke

Trendi

Vino ni le okusna razvada, temveč raziskave razkrivajo številne pozitivne učinke. Med drugim naj bi kozarec vina pred spanjem pomagal pri izgubi odvečnih kilogramov. Poleg tega pa naj bi zmerno uživanje vina imelo tudi ugoden vpliv na podaljšanje življenjske dobe!

Strokovnjaki nenehno odkrivajo nove zdravilne lastnosti te žlahtne pijače, pri tem pa potrjujejo, da primerna količina vina prinaša številne koristi za zdravje. Rdeče vino ne le varuje krvne žile, zmanjšuje holesterol in raven stresa, temveč telo oskrbi tudi z oksidanti.

Poleg tega rdeče vino deluje kot zaščita pred pridobivanjem kilogramov, saj sestavina piceatanol zavira rast maščobnih celic. To pomeni, da je rdeče vino lahko vaš zaveznik tudi med dieto. Raziskave kažejo, da lahko vino zmanjša tveganje za prekomerno težo kar za 70 odstotkov. A to še ni vse. 

Britanska raziskava je ugotovila, da lahko kozarec vina dnevno zmanjša možnosti za okužbo z bakterijo Helicobacter Pylori, ki povzroča gastritis ali vnetje želodčne slinavke. Španska raziskava pa dokazuje, da rdeče vino ublaži težave pri zastrupitvah s hrano.

Obenem kalorije v vinu ustvarijo občutek sitosti, kar preprečuje željo po nočnem obisku hladilnika. Študija iz danske univerze je pokazala, da obstaja povezava med obsegom pasu in rednim uživanjem vina - tisti, ki pijejo vsak dan, imajo ožji pas v primerjavi s tistimi, ki tega ne počnejo. Alkohol namreč pospeši kurjenje kalorij v organizmu. 

Dodatni razlog za uživanje vina ponuja študija iz Harvardske univerze. Med 19 tisoč testiranimi ženskami, ki so bile stare od 38 do 89 let, so tiste, ki niso pile alkohola, pridobile na teži, piše The Harvard Crimson.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija