VIZJAK PODALJŠAL SEZNAM PIJANIH POLITIKOV ZA VOLANOM? Toliko naj bi pokazal alkotest

Slovenija

V ponedeljek naj bi policisti v okolici Brežic obravnavali nekdanjega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, opravljeni test alkoholiziranosti pa naj bi pokazal, da je vozil pijan.

O incidentu je poročal portal 24ur.com. Kot so navedli, gre za neuradne, a zanesljive informacije. Policisti naj bi ga ustavili v ponedeljek zvečer med kontrolo prometa.

Vizjak se na prošnjo za komentar ni odzval, za portal pa je pojasnil, da zasebnih zadev ne komentira.

Tudi na Policijski upravi (PU) Novo mesto zaradi varovanja osebnih podatkov niso komentirali postopkov proti posameznim osebam. A kot poroča portal, so 20. junija policisti PU Novo mesto obravnavali alkoholiziranega voznika. Ustavili so ga v okolici Brežic, alkotest pa je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi visoke koncentracije alkohola v krvi so mu odvzeli vozniško dovoljenje, o kršitvi pa bo podan obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola so policisti v preteklosti obravnavali že kar nekaj politikov. Nekdanji državni sekretar Franc Breznik je aprila 2020 s položaja odstopil zaradi prehitre in pijane vožnje, nekdanji kranjski župan Boštjan Trilar pa je februarja 2016 v pijanem stanju povzročil celo prometno nesrečo.

Postojnskemu županu Igorju Marentiču  je bilo januarja 2018 začasno odvzeto vozniško dovoljenje, saj je imel v krvi 1,73 promila alkohola, še navaja portal.

BONUS VIDEO: Se bodo podražili tudi obalni študentski domovi?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .06. 2022 ob  14: 07
haha, prej pijan od oblasti, zdaj zaradi poraza
Prč |  22 .06. 2022 ob  21: 18
Kolibri123 Tebi se pa vidi po pisanju.
Kolibri123 |  22 .06. 2022 ob  20: 21
Primitivni prostak od človeka. Pijančevanju pa se mu vidi že na faci.
hribi |  22 .06. 2022 ob  18: 31
17
Ta tip je zajeban. Sodnikom bi jajca strl, se kar bojim kaj bo strl policajem.