VRAČAJO SE H KORENINAM: Goriška Brda v znamenju druženja in plesa

Goriška

Dogajanje v Goriških Brdih bosta v prihodnjih dneh zaznamovala druženje in ples. Akcija Simbioza Giba na tem koncu Slovenije danes starta z druženjem z varovanci doma upokojencev iz Podsabotina, v sredo pa se pričenja mednarodni Intiniti dance bliss festival, ki poudarja osebnostni razvoj ter povezovanju vzhodne, zahodne in afriške kulture.

S sloganom Nazaj k svojim koreninam - tukaj in zdaj! na Intiniti dance bliss festivalu vsebine preko giba, plesa in kulturnega izročila integrirajo v vse človekove ravni bivanja, izboljšujejo fizično in psihično zdravje ter povezujejo z naravno prirojenim potencialom. Udeležili se ga bodo svetovno priznani umetniki, ki bodo obiskovalcem predstavili Afriko preko plesov afro tribal, kizomba in semba.

Na festivalu pripravljajo tudi več tridnevnih delavnic in štiri večerne zabave, okrogli mizi, izlet po Brdih, koncert afriških bobnov, delavnice za otroke in afriško popotovanje za celo družino, filmske projekcije ter predstavitev afriške mode. Obiskovalci bodo lahko poizkušali proizvode lokalnih ponudnikov ter ob tem uživali lepoto trenutka, občutili živost telesa in radost življenja, je poudarila organizatorka Urška Merljak.

Jesensko dogajanje v Goriških Brdih bodo popestrili tudi drugi večji dogodki. Najbolj pestro bo zagotovo okrog martinovega, ko pripravljajo več martinovanj. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Samec Novak imajo zaradi praznovanja martinovega v Brdih zasedene že vse turistične kapacitete.

Deli novico: